HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a világűrben és a Római Operában – a napokban történt

ferenck 2017.10.06. 08:30

A fémalapú additív gyártásnak eddig is több űripari alkalmazása volt, a technológia ugyanis nagyon előnyös űrhajók és más eszközök létrehozásához. A Lockhead Martin ausztrál egyetemekkel kötött szerződése továbbiakkal kecsegtet. A partnerek ugyanis űrhajózási és 3DP projektekben fognak együttműködni, egyes kezdeményezésekben eleve összekapcsolják a két területet. A melbourne-i RMIT Egyetemmel 3D fémnyomtatáshoz fejlesztenek új anyagokat és dolgoznak ki folyamatokat, technikákat.

3dnyomtatas_news3.png

A francia Safran Helicopter Engines Aneto-ja új nagyteljesítményű motorcsalád. A légjármű-ipari Leonardo AW189K helikopterének Aneto-1K motorjának több alkatrésze készült 3D nyomtatással.   

Dolgos éve van a német 3d nyomtatógyártó voxeljetnek: idén mutatták be első nagysebességű szinterező (High Speed Sintering, HSS) termoplasztikus 3DP rendszerüket, október 15-én pedig új polimetilmetakrilát PMMA eljárást (PolyPor C2) ismertetnek a 64. Technikai Konferencia és Felszerelés Kiállításon (Covington, Kentucky állam).

A nigériai Elephab 3D nyomtatócéget a GE Lagos Garage gyártóprogramjának két résztvevője azzal a céllal alapította, hogy az Afrikában használatra kerülő termékeket Afrikában, esetükben Nigériában állítsák elő. Az előállítás módja a 3D nyomtatás, és a startup számára jó hír, hogy az első „pénzgyűjtő” kört lezárva, a helyi technológiai innovációt támogató kockázati tőkebefektető Beta Ventures komoly fantáziát lát bennük. Az összegről egyelőre nem szivárgott ki információ.

3dnyomtatas_news1.png

Az Amazon 50 és 70 millió dollár közötti összegért felvásárolta a 2013-ban alapított, 3D testszkennelésre specializálódott („a test digitális platform”) new yorki Body Labs startupot.

A General Electric egyik leányvállalata, a GE Healthcare hivatalosan is megnyitotta első európai egészségügyi irányultságú 3D nyomtatólétesítményét (Innovative Design and Advanced Manufacturing Technology Center for Europe) a svédországi Uppsalaban.

3dnyomtatas_news_1.jpg

A csontvelősérülésekkel foglalkozó spanyol alapítvány összeáll a Vodafone Spanyolországgal és közösen indítanak gerincvelő-problémákkal küszködők számára technológiai tréninget. A 3D tervezést, szkennelést és nyomtatást is tartalmazó program célja, hogy mozgássérült személyek képesek legyenek minél önállóbban élni, könnyebben találjanak munkahelyet.

A bioprinterek egyelőre nagyon drágák, a népszerű gépek, az Organovo, az EnvisionTEC stb. nyomtatóinak ára 200 ezer dollár felett mozog, már ha egyáltalán megvásárolhatók. A szlovén Symbiolab nyílt forrású Vitaprintje ezen az állapoton szeretne változtatni, a printerrel a célközönséghez akarják közelebb vinni a technológiát.

Tekegolyókról ritkán asszociálunk a 3D nyomtatásra. Mostantól változhat a helyzet, ugyanis az ohiói Freshmade startup új anyagot (AMClad) fejlesztett, amellyel erős és nagy tárgyak printelhetők, tekegolyókhoz pedig elmondásuk alapján ideális.

3dnyomtatas_news2_1.jpg

Az olasz WASP az elmúlt hónapokban keményen dolgozott a Római Operában október 8-án előadásra kerülő Fra Diavolo vígopera díszletein. Az 1500 kilogrammnyi díszleteket 3D nyomtatással készítették el a cég ravennai Massa Lombarda székhelyén. Választásuk újrahasznosítható anyagra esett, amelyet az előadások befejeztével hasznosítani is fognak. A technológiával komoly összeget spóroltak meg.

Címkék: színház repülő űrhajózás ipar nyílt forráskód GE Afrika Amazon nyomtatóanyagok fémnyomtatás 3D szkennelés bioprinter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr512931553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása