HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Három év alatt megduplázódott a 3D nyomtatás állami támogatása az Egyesült Királyságban

ferenck 2016.05.19. 11:30

A brit kormány tanácsadó testülete, az Innovative UK beszámolója szerint a 3D nyomtatás állami támogatása megduplázódott 2012 és 2015 között.

2014-ben ösztöndíjak és egyéb juttatások formájában 30 millió fontról volt szó, 2015. februárra pedig már összeállították a mostani naptári év összesen 25 millióval támogatott projektjeinek listáját, és ez csak a kezdet, mert egy sereg egyéb tervet szintén támogatnak.

A 2012-höz képest 80 százalékos növekedést jelentő 244 projektről van szó, míg a technológiában érdekelt kutatóintézetek száma 243 (200 százalékos növekedés). A kereskedelmi szektor szintén „felébredt”: a 2012-es 57-tel szemben most már 165 szervezet foglalkozik 3DP-vel. A felsőoktatási intézményeknél 41 22 helyett.

uk_2.jpg

A beszámolóban arról is írtak, hogy a 2012-ben még tapasztalható kételyek (hiányzó kapcsolatok a 3DP ellátási láncban, minőségi problémák, valóban gyártófolyamat a 3DP?) a múlt ködébe vesznek, a technológia egyre több ipari és más szereplőt győz meg, bár a kereskedelmi szektorban még várat magára a nagy áttörés.

A 3D nyomtatás az egész brit gazdaságot átalakíthatja, több szektorban idézhet elő komoly változást, amihez kutatóknak, fejlesztőknek, gyártóknak és az érintett iparágak képviselőinek szorosabban együtt kellene működniük, és persze nemzeti stratégia sem ártana. A tanácsadó testület mindenképpen ki akar dolgozni egyet, és az oktatásnak kulcsszerepet szánnak benne.

A kormány mindent megtesz a 3DP további gyorsütemű fejlődéséért, mert az egész országra nézve fontosnak és hasznosnak tartja a technológiát.

Címkék: trendek oktatás additív gyártás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr738727862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása