HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3DP konkrét ipari szabványokat dolgoz ki két amerikai intézet

ferenck 2016.03.16. 08:30

Az Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet (ANSI) és az America Makes, az Amerikai Additív Gyártási Innováció Intézet bejelentette az Additív Gyártási Szabványosítási Együttműködést (AMSC). A kezdeményezéssel az iparág egészének szabványait szeretnék koordinálni, fejlődésüket biztosítani.

Úgy vélik, hogy a kezdeményezés azért szükséges, mert a 3D nyomtatást már nemcsak prototípuskészítésre, hanem egyre szerteágazóbb alkalmazásokban használják. Egy prototípus nyomtatását különféle szempontok (funkcionalitás, esztétika stb.) határozzák meg, és az esetleges hibák következményei nem súlyosak, végfelhasználóknak szánt késztermékeknél, különösen kritikus alkalmazások esetében viszont teljesen mások az elvárások – és a következmények is.

amerikamakes.jpg

Az eddigi gyakorlatot a gyártók (külön-külön) saját maguk által kidolgozott, általában minőséggaranciát jelentő szigorú szabványai jellemezték. Csakhogy ezek a szabványok között nagyok a különbségek.

Az elmúlt években kikristályosodott, hogy az iparágban független szabványokra lenne szükség, az AMSC-t pontosan ezért alapították. Március 31-én lesz az első megbeszélésük, de bíznak benne, hogy már előtte kidolgoznak az additív gyártás érdekeit maximálisan kifejező szabványsorokat.

Elsődleges feladatként a már létező, egymástól eltérő szabványok azonosítását, a különbségek elemzését, prioritások megfogalmazását határozták meg.

Címkék: szabvány szabályozás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr58479380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása