HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bronz, sárga- és vörösréz nyomtatószálak művészeknek

ferenck 2015.02.23. 11:30

A ráolvasztásos (FDM) printereknél PLA és ABS nyomtatószálak a legnépszerűbbek, a MakerBot és több kisebb gyártó utóbbi hónapokban tett bejelentései viszont egyértelműen jelzik: nemcsak bővül a nyomtatóanyag-választék, hanem megfizethetőbbek is lesznek.

Bradley Woods, a The Virtual Foundry vezetője napokban indított Kickstarter-kampánya szintén ezt a tendenciát igazolja – 85 százalékban fémalapú (bronz, sárga- és vörösréz) nyomtatószálai piaci bevezetéséhez keres anyagi támogatást. Főként művészekre és makerekre számít.

fillamet.jpg

Elmondta, hogy az ezekből az anyagokból készült nyomatok ugyan nem rendelkeznek a három fém összes tulajdonságával, viszont a legfontosabbakat sikerül megtartaniuk. Ugyanúgy néznek ki, mint például egy bronzszobor. Fém nyomtatószálai azért is hasznosak, mert közvetlenül a printerről teszik lehetővé hagyományos megmunkálási, valamint az ékszerészetben használt eljárások alkalmazását. Ez azért fontos, mert például a javításnál nem kell mindent elölről kezdeni; pénz takarítható meg vele.

A kampányból befolyó összeg egy részét a nyomtatószálak továbbfejlesztésére akarja fordítani. Olyan természetes fémtulajdonságokra gondol, mint például elektromos áram vezetése vagy a mágnesesség. Ha sikerül, akár működő elektromos motort is nyomtathatunk desktop géppel.

fillamet2.jpg

Woods és munkatársai fém mellett műanyagokkal is foglalkoznak. Egyik folyamatban lévő fejlesztésük végterméke újrahasznosított műanyagból álló, ABS és PLA kötőanyagot is tartalmazó nyomtatószál lesz.

Címkék: Kickstarter nyomtatóanyagok fémnyomtatás nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr717203797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása