HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Folyékony fémszobrok

ferenck 2013.10.08. 08:30

Ioan Florea, román származású amerikai művész már gyerekkorában, Erdélyben érdeklődött a különféle matériák (vas, csontok, agyag stb.) iránt, később pedig egyre elmélyültebben foglalkoztatta, hogyan lehet puha anyagokat például tűzzel és más megmunkálási módszerekkel tömör formákká alakítani.

Idővel az Egyesült Államokba emigrált, 2009-ben lett amerikai állampolgár – az erdélyi természet, természetes anyagok, az identitás kérdése, ki- és elvándorlás egyaránt munkássága meghatározó témái. Felfedezte a nanotechnológiát és a 3D nyomtatást, és mindkettőt integrálta alkotói arzenáljába. A műgyanta és más printelhető anyagok használata teljesen új dimenziót ad műveinek.

utopia1.jpg

Legújabb darabjait, nagyméretű „folyékony fém” szobrokat az Illinois állambeli Carbondale Surplus galériájában állították ki „Tapintható történelmek” címen. Az installáció a művész személyes utazása a kommunista idők Romániájától a mai Egyesült Államokig.

„Saját élményeim inspiráltak, a hosszú állampolgársági folyamat, a globalizáció és az emberi elvándorlás kérdése, utópikus terek keresése, a keresés következményei. A primitív társadalmaktól a kortárs világig a humán migrációt az élelem és a jobb élet óhaja vezérelte. A modern embert a munka és nagyobb lehetőségek iránti vágy miatt keres a fejlett országokban utópikus tereket” – magyarázza Florea.

utopia2.jpgutopia3.jpgutopia4.jpg

Munkáihoz saját átalakító technikát dolgozott ki. Először Solidoodle gépen kinyomtatja a formákat, amelyeket műgyantával von be, majd – a „Tapintható történetek” esetében fémes anyaggal – lefest. Az így keletkezett formákat vászonra és szoborfelületekbe integrálja.

Címkék: szobrászat műgyanta fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr485555652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása