HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott lámpákkal világítja meg éttermeit a McDonald’s

ferenck 2024.08.13. 08:00

3D nyomtatással, a hagyományos technológiákhoz képest rugalmasabb tervezésnek köszönhetően, egyedi és izgalmas világítórendszerek alakíthatók ki. Változatos anyagok, műanyagok és fémek egyaránt felhasználhatók, lehetővé téve speciális megoldásokat, csökkentve a gyártás közben termelődő hulladék mennyiségét, támogatva a hatékony helyi gyártást.

Belfast történelmi Entries negyedében az Urban Scale Interventions (USI) immerzív világítás- és hanginstallációt rendezett: a negyvenhárom felfüggesztett óceángömböt Ultimaker S5-tel (az Ultimaker-termékeket a FreeDee Solutions forgalmazza Magyarországon), újrahasznosított PETG filamentből nyomtatták. A projekttel barátságos teret akartak kialakítani a városba látogatók számára.

3dnyomtatas_mcdomnalds.jpg

Az Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma támogatásával a Világításkutató Központ és az Eaton Corporation a fenntartható gyártás elveit érvényesítve, minimális hulladék mellett, olcsó rendszereket nyomtatott.

A McDonald’s a Philips MyCreation részlegével összeállva, új világításterven dolgozik. A kivitelezéshez 3D nyomtatókat alkalmaznak.

A világ mind a 38 ezer McDonald’s létesítményében látni fogjuk az egyedi, printelt világítótesteket, dombornyomott köralakú függőkkel. Mindegyik újrahasznosított anyagokból és az étteremhez közel készül, tehát minimalizálódik a szállítás közbeni szennyeződés és a hulladékmennyiség.

Eleinte azért nem hittek az ötlet kivitelezhetőségében, mert egyedi terv és boltok polcairól beszerezhetetlen dolgok kellettek hozzá: áttetsző, félgömb-alakú, dombornyomott felületű, eltérő mintázatú függőlámpákhoz. Túl bonyolultnak tartották, ám a Philipsszel együttműködve, a MyCreation két menetben bemutatott printelt mintáival elhárultak az akadályok. Három hónapnak sem kellett eltelnie a fényrendszer-terv jóváhagyásához. 

Az új lámpák a McDonald’s széndioxid-lábnyom csökkentési ígéretéhez is passzolnak: 2030-ig hatvan százalék a cél. A világítás ötvenöt százaléka újrahasznosított vagy bioműanyag, a gyártás pedig lokális – azaz minden egyben van a megvalósuláshoz. Ráadásul kívánság szerinti (on-demand) a gyártás, és így raktározásra sincs szükség.

Címkék: lámpa McDonalds

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2818456563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása