HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás kiválósági központot nyit az EOS és az AMCM az Egyesült Királyságban

ferenck 2024.04.22. 08:00

Additív Gyártás Kiválósági Központ nyílik az angliai Wolverhampton Egyetem Springfield kampuszán. A felsőoktatási intézmény és a globális 3D nyomtatóipar két meghatározó nagyvállalata, az EOS és az EOS-csoporthoz tartozó AMCM és az egyetem partnerségének gyümölcseként üzemelő létesítmény a két cég technológiáihoz kínál majd hozzáférést. Emellett az űr- és légi, gépjárműipari, elektronikai és kvantumszámítási iparágak nehezebben kivitelezhető alkalmazásaihoz fejlesztenek anyagokat, dolgoznak ki folyamatokat.

Az egyetem húsz éve ápol jó kapcsolatokat az EOS-szal, az új létesítményben az ő M 290 rendszerük egyedire kialakított, naprakész lézertechnológiás – lézeres porágy-fúziós – változata, az AMCM 290 FLX lesz a főszereplő. 

3dnyomtatas_kivalosagi_kozpont.jpg 

A részben az Egyesült Királyság Regionális Innovációs Alapja által finanszírozott központ változatos szektorokban igyekszik az ismeretátadás és -csere, ipari tevékenységek és a kutatás csomópontjaként funkcionálni, helyi, regionális és globális ügyfeleket gyűjteni.

Az egyetem Additív Gyártás Kutatási Csoportja és Additive Analytics leányvállalata vezeti majd az anyag- és folyamatfejlesztési munkákat. Máris nyomatékosították a réz iránti érdeklődésüket, az anyagot kivételesen előnyös hő- és elektromos tulajdonságai miatt a 3DP hőkezelésében és villamosításában hasznosítanák.

Csakhogy a réz remek tulajdonságai mellett komoly kihívás is az additív gyártásban. Lézerrel nehéz megmunkálni, összességében nehezen kezelhető – ezért nem is terjedhetett még el széles körben a 3D nyomtatás világában. Ezen kívánnak változtatni csúcstechnológiákkal, folyamatokkal és szakértelmükkel. A rezet az anyagveszteség minimalizálásával akarják hasznosítani.

Az AMCM 290 FLX képes a nehézségeket okozó anyagok, mint a réz feldolgozására. Magas hőmérsékleten működik, kiválóan kontrollálja az oxigént.

A partnereknek komoly elvárásaik vannak a központtal kapcsolatban, bizakodnak, hogy a rézzel végzendő kutatásaik mérföldkőként vonulnak majd be a 3D nyomtatás történetébe. Az innováció, a fenntarthatóság és a felelős gyártás új korszaka kezdődhet.

Címkék: ipar réz nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8618381817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása