HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Materialise növelné a fémnyomtatás hatékonyságát

ferenck 2024.04.18. 08:00

Az 1990-ben alapított belga Materialise a 3D nyomtatás egyik legmarkánsabb, leginnovatívabb szoftverfejlesztő és változatos szolgáltatásokat kínáló vállalata, a technológia nagyon sokat köszönhet nekik, részben az ő érdemük is, hogy ott tart ma, ahol. A világ megváltoztatása additív gyártással, fenntartható fejlődés, tartalmas újítások voltak már kezdetben a vezérlőelvek, és ma is tartják magukat hozzájuk.

Legutóbb a Renishaw brit technológiai céggel léptek partneri kapcsolatba. A partnerség célja a gyártás hatékonyságának és termelékenységének növelése, amelyhez a Renishaw additívgyártás-rendszereit fogják használni.

3dnyomtatas_materialisereni.jpg

Utóbbi felhasználói a Materialise következőgenerációs építő processzor-szoftverével dolgozhatnak a RenAM 500 sorozat gépein. A Materialise a 3D tervek nyomtathatóvá alakítását CAD és mesh-eszközökkel támogató Magics programját szintén használhatják.

A rendszerre optimalizált programok, a tervezéstől a nyomatig gördülékennyé teszik a munkamenet, vezérlik és igényeink szerint alakítják a 3D nyomtatási folyamatot, csökkentik a gyártási időt. A két cég szerint technológiáik jól kiegészítik egymást, és hozzájárulnak, hogy a 3D fémnyomtatás a gyártóipar megkerülhetetlen része legyen.

A processzorok összekapcsolják a hardvert – a printert – az adatelőkészítő szoftverrel. A RenAM 500-ak új szkennelő algoritmusával a lézer és az újrafestő (recoater) úgy működik, hogy a nyomat minőségének megőrzésével, rétegenként akár tíz másodperccel is lerövidül, összességében pedig felére csökken a munkaidő.

Az adatok konzisztens kezelésével, felgyorsul a komplex geometriájú tárgyakra és nagymennyiségű részekre vonatkozó adatfeldolgozás.

A Magics szinte minden importált fájlformátummal kompatibilis, összekapcsolható a legfontosabb 3D nyomtatótechnológiákkal. Remekül kontrollálhatjuk vele a munkamentet, az automatizációt. A szoftver optimalizálja az adatokat és az előkészítést.

A gyártócégek abszolút megbízhatnak benne.

Címkék: szoftver ipar fémnyomtatás Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2718379913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása