HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás piaca 2030-ban

ferenck 2023.05.26. 08:00

A technológiai fejlődés, az egyre több iparágat érintő alkalmazások és a személyre szabott termékek iránti igény növekedése következtében virágzik a globális 3D nyomtatópiac – derül ki a pénzügyekkel és tőzsdével foglalkozó MarketWatch elemzőcég anyagából, mint ahogy az is, hogy a 2020 és 2030 közötti periódusban 24,3 százalékos lesz a növekedés.

A printerek gyorsabbak, pontosabbak, nő az anyagválaszték, és mindezek együttes hatásaként a 3DP egyre több iparág számára vált fontossá. Az autó-, légjármű-ipari, egészségügyi, építészeti/építőipari és a fogyasztói alkalmazások száma ennek megfelelően növekedni fog.

3dnyomtatas_jovo_3.jpg

A technológia forradalmasítja orvosi műszerek, páciens-specifikus implantátumok gyártását, javítja az egészségügy minőségét. A növekedés prototípuskészítésben, szerszám- és eszközgyártásban, végtermékek előállításában is biztosra vehető.

A személyre szabhatóság, a megrendelő igényeihez pontosan passzoló termékek előállítása és a bonyolult tervek megvalósíthatósága szintén a növekedés motorja. Gondoljunk bele, hogy additív gyártással olyan tárgyak is előállíthatók, amelyekre hagyományos eljárással esélyünk sincs; ékszerektől ruha-kiegészítőkig, szinte minden egyedi óhaj teljesíthető.

A területet meghatározó nagyvállalatok folyamatos kutatásfejlesztése, befektetései, 3DP-cégek más iparágak nagyágyúival, például a BMW-vel vagy az Adidas-szal való stratégiai együttműködése szintén fontos hajtóerők, megerősítik a technológia integrálódását változatos szektorokba.

Az ígéretes jövőben természetesen komoly kihívásokat is kell kezelni: csökkenteni kell a gépek árát, tovább kell bővíteni az anyagválasztékot, és a skálázhatóságban is előre kell lépni. A jelenlegi kutatások, projektek, az anyagtudomány, hardver és szoftverek, illetve a nyomtatótechnikák fejlődésének fényében szerencsére úgy tűnik, hogy a 3DP-szektor talál megoldásokat ezekre a problémákra. A gyártófolyamatokba a mainál nagyobb mértékben integrált 3D nyomtatás az ellátási láncot, a kívánság szerinti (on-demand) termelést úgy változtathatja meg, hogy közben kevesebb hulladék termelődik, azaz a technológia a mostaninál is fenntarthatóbb lesz.         

Címkék: trendek jövő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2418124784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása