HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kétszámjegyű növekedés a 3D nyomtatásban

ferenck 2023.04.13. 08:00

Megjelent a 3D nyomtatás éves „Bibliája”, a Wohlers Beszámoló 2023-as (immáron huszonnyolcadik) kiadása, harmincöt ország kilencvenhét szerzőjének a munkája. Mellettük 412 vállalat vett részt a 425 oldalas anyag kidolgozásában. Az anyag sok és változatos témát lefed, köztük a körkörös gazdaságot, az újrahasznosítást – utóbbi kettő kiemelten fontos –, a 3DP egészségügyi szerepét, illetve olyan nyomtatótechnikákat, mint például a binder jetting.

A piacelemzés különféle 3DP folyamatokra, felhasznált anyagokra és az alkalmazásokra, vagy a végtermékekre egyaránt kitér. Idén az utóbbiakra külön hangsúlyt fektettek.

3dnyomtatas_wohlers_1.jpg

Kiemelik az additív gyártószektor terjeszkedését, pandémia utáni, 2022-es helyreállását. Ez számokban is kifejeződött, mert a tavalyi növekedés kétszámjegyű, 18,3 százalékos volt. Ilyen mértékű növekedés nyilvánvalóan növeli a befektetői kedvet.

Az additív gyártással készült végtermékek száma nő, a terjeszkedés folyamatos és látványos. További szabványok kidolgozásával és elfogadásával a trend erősödése várható, még több szektorban készítenek nagyobb kritikus nyomatokat – véli Terry Wohlers, a Wohlers Associates tanácsadói szolgáltatás és üzleti intelligencia (BI) részlegének vezetője.

A piac gyorsan fejlődik, dübörög az automatizáció, egyre több a gyártásra összpontosító megoldás, terjed a sorozattermelés. A fejlesztésekben a kezdeményezéseket javasló és a technológia alkalmazását promótáló állami szervezetek is részt vesznek.

A fenntarthatóságot (a tavalyihoz hasonlóan) ez a beszámoló is kiemeli, új dolgok régi és új eszközöket kombinálva hozhatók létre, csökken a munka közben keletkezett hulladék mennyisége. Az elemzők a fiatal munkaerő bevonására is kitérnek – hogyan lehet vonzó számukra a 3DP?

Persze egy ilyen kérdést mindig könnyebb feltenni, mint válaszolni rá.

Címkék: trendek ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7618096508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása