HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A jövő fémnyomtató gyárai felé

ferenck 2022.09.28. 08:00

A fémalapú additív gyártás élenjáró vállalatai jelenleg a prototípuskészítés, a kisszériás termelés és a digitális sorozatgyártás közötti átmeneti állapotnál tartanak. A sorozatgyártás utáni fázis a tényleges additív gyárakban végzendő tömegtermelés lesz.

Ezekre a folyamatokra rímel, hogy az utóbbi esztendőkben a legnagyobb 3D szoftverfejlesztő cégek (Autodesk, Dassault System, Ansys) és a legnagyobb 3DP szolgáltatók (BEAM-IT, Proto Labs, Materialise, Shapeways) könyvelhették el a legtöbb befektetést, ráadásul a tőzsdén is remekül teljesítettek.

3dnyomtatas_ipar.jpg

A 3D Printing Media Network a fémnyomtatás piaci lehetőségeiről és trendjeiről készített felméréséből kiderül, hogy az additív fémgyártás szolgáltatói szegmense ugyan még nagyon fiatal és fragmentált, de óriási potenciál rejlik benne.

De kik a kulcsszereplők?

Globális bevételek alapján a 2020-ra vonatkozó felmérésben 142 fémnyomtatás szolgáltatót vizsgáltak, és a leginkább a légjármű-, jármű- és orvosi szektorban aktív olasz BEAM-IT végzett az első helyen: több mint örven fémprinterrel dolgoztak, majd a 3T felvásárlásával tovább erősödtek a pozícióik.

A kínai fémhardver-gyártó L-PBF a második, a kifejezetten drága projekteket is futtató német Toolcraft a harmadik. A negyedik és az ötödik helyen két – pontosabban másfél – „klasszikus” versenyző, a Stratasys és a 3D Systems On Demand Manufacturing áll. Utóbbi, miután a Trilantic North America részvénytársaság felvásárolta, a korábban használt Quickparts márkanév alatt fut.

A kínai Falcontech a hatodik, az Európában és az Egyesült Államokban egyaránt nagyon fontos szereplő, svájci székhelyű Oerlikon a hetedik. A digitális gyártás kiszervezésében (outsourcing) jeleskedő, 35 gépet üzemeltető minnesotai Proto Labs a nyolcadik, a francia 3DP hardvergyártó AddUp által felvásárolt, szintén francia PolyShape a kilencedik. A légjármű- és a védelmi iparban érintett kaliforniai Morf3D a tizedik. Korábban a 2020-ban bukdácsoló, majd a BEAM-IT által felvásárolt brit 3T is az első tízben volt.

A Siemens Material Solutions, a Sauber Engineering és a KAM az első tízből ugyan kimaradt, viszont mindhárom komoly növekedést felmutató, meghatározó szereplő.

Címkék: jövő cégek ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2517940650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása