HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Additív gyártóközpont Svédországban

ferenck 2022.06.03. 08:00

Május 31-én nyílt meg a Svéd Additív Gyártás Alkalmazási Központ Kutatóintézete.

A francia AddUp nemrég írt alá együttműködési szerződést az ipari 3D nyomtatás országon belüli gyorsabb elterjedésén munkálkodó központtal. A megnyitón „A szakadék elhárítása az additív gyártás tömeges méretű ipari bevezetéséért” címmel tartottak előadást a vállalat szakértői.

3dnyomtatas_addup_1.jpg

Az AddUp az elterjedési folyamat összes lépésére összpontosítva, javasol ipari szintű gépeket (köztük a sajátjait is) és minőségbiztosító szoftvereket. Az együttműködéssel a svéd ipar kihasználhatja a francia vállalat fémnyomtatás-tapasztalatát és szerteágazó szakértelmét.

A központtal több ipari és akadémiai partner dolgozik együtt. Az ellátási lánc valamennyi szintjén támogatják az érintett cégeket, legyen szó új üzleti modellek kidolgozásáról, terméktervezésről és valódi gyártókörnyezetben történő tesztelésről, vagy egyszerűen csak a technológia előnyeinek hasznosításában szeretnék segíteni őket.

A központ platformot hoz létre, hogy az ipari partnerek együtt dolgozhassanak oktatási és kutatóintézményekkel. Ezzel is ösztönöznék az additív gyártás gyors térhódítását az országban. Az elterjedés paradigmaváltással jár, és Svédország szeretné megerősíteni pozícióit a gyorsan növekvő piacon. A beruházások növelése elengedhetetlen hozzá – ezt szolgálja a központ, ahol az ipari szereplők hozzáférhetnek a legújabb kutatási eredményekhez, különféle technológiákat mutathatnak be, ismerhetnek meg.

Mivel mindegyik egyedi kompetenciákkal és tapasztalatokkal rendelkezik, a partnerek közötti együttműködés, a kooperáció a siker egyik záloga. A központ pont ehhez biztosít független és nyílt kereteket.

Az összesen tizenöt partner az additív gyártás különböző aspektusaival foglalkozik. Az AddUp alternatív és költséghatékony gyártómódszer kidolgozásában, implementálásában és ipari szintű elterjedésében nyújthat komoly segítséget. Az együttműködés eredményeként digitalizálják a gyártást, optimalizálják az ellátási láncot.

Svédország is az ipar 4.0 új világába lép.

Címkék: jövő additív gyártás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4517845115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása