HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott karórával ünnepli tizedik évét egy svájci életmód-brand

ferenck 2022.04.25. 08:00

Sok más szektorhoz hasonlóan, egyre több az óraipar és 3D nyomtatás közötti kapcsolat is.

Az idén tízesztendős svájci SEVENFRIDAY műhelyeiben az ipari és a posztindusztriális kultúra, hétköznapok által ihletett órákat, szemüvegeket, ruhákat és kiegészítőket terveznek, alkotnak. A tizedik születésnapot ünneplő, legújabb munkájuk a gyönyörű FREE-D karóra. A szintén indusztriális összhatású darabot 3D nyomtatással készítették el.

3dnyomtatas_ora.jpg

„Mindent megkérdőjelez, amit eddig gondoltunk az órákról. Formailag és hangulatilag is az űrutazásra emlékeztet. Az órakészítés régi hagyományai és a 3D nyomtatással kiegészült jelenlegi fejlesztések harmonikus házassága. Maximalizálja viselője kényelemérzetét: könnyű, rugalmas, és mindezek mellet még az ellenállóképessége is jó” – írja a FREE-D-ről a svájci vállalat.

Az óra szinte teljes egészében PA11-ből, egy fenntartható (azaz környezetkímélő) poliamidból készült. Az anyag hihetetlenül precíz, építészeti szintű/stabilitású „burkolatot” biztosít a titán és zafírkapszulának. A nyomat nagy részét digitális gyártással állították elő. A gyártáshoz a HP Multi Jet Fusion technológiáját és a Münchenben kidolgozott RAL 5004 és 7035 festőtechnológiát használták.

Becsomagolva, az óra amerikaidió-párnán található egy, teljes egészében nyomtatott, sőt, egyetlen nyomtatásban, PA11 anyagból kivitelezett dobozban.

„Hiszünk az iparágak fúziójában, a hagyományok és a szűklátókörűség, bezárkózás miatt létrejött határok felszámolásában. Ennek a szellemnek a jegyében, a FREE-D-t az órákat saját NFT gyűjteményükkel és tanúsítványukkal összekapcsoló NFC chippel szereltük fel” – nyilatkozták még a 3800 dolláros óráról.

A zürichi SEVENFRIDAY a precíziós órák iparágában az elsők között kezdte el használni a 3D nyomtatótechnológiát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9017794563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása