HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új labort nyit a Linde fémporok fejlesztéséhez

ferenck 2022.04.04. 08:00

Az 1879-ben alapított német multinacionális Linde kifejezetten a fémpor-gyártáshoz használt légköri gázok paramétereinek és megnyilvánulásainak jobb megértését célzó labort nyit. Mivel az innovatív 3D nyomtatótechnológiák komoly hatással vannak a gyártásra, szignifikánsan nő az új fémporok iránti kereslet.

A tervek szerint 2022 közepén nyit a labor. A szabványos fémpor-porlasztók ugyan jó nagyok, de többmillió dolláros befektetéseket igényelnek, ráadásul nem alkalmasak a gázparaméterek és -megnyilvánulások megfigyelésére.

A Linde új laborjában a tipikus porlasztók jóval kisebb, 1,60 méter magas változatát fogják használni, speciálisan kidolgozott alkatrészekkel, világítással, nagysebességű kamerákkal, a paraméterek minden egyes apró változását figyelő, az adatokat rögzítő megoldásokkal.

3dnyomtatas_linde_1.jpg

A gép nem a megolvasztott anyag használatán alapul, hanem a szimulált folyamatból kinyert adatokkal fog dolgozni, egyértelmű tényeket szolgáltatni, hogy az adott gáz miként viselkedik bizonyos körülmények között.

A következő paramétereket vizsgálják: a gáz típusa, mennyisége, nyomás, hőmérséklet. A miniatűr porlasztó percek alatt többszáz kombinációt képes elemezni, gyorsan vált egyikről a másikra.

A kategóriájában egyetlen (és ezért is teljesen egyedi) laborban végzett munka lehetővé teszi, hogy a gázok additív gyártásban való alkalmazásának abszolút szaktekintélye, a Linde javítson a porlasztási folyamat minőségén, több legyen a termék, az eljárások legyenek stabilak. A minél jobb kivitelezéshez, az eredményesebb tesztekhez, a nagyvállalat fémgyártókkal fog együttműködni. Az eredményeket aztán a masszívabb gépekhez tervezik igazítani, hozzájuk „méretezik.”

A 3D nyomtatáshoz megfelelő porok fejlesztésének egyik legnagyobb kihívása, hogy nagymennyiségű gázt akár csak rövid időre, magas nyomás és hőmérséklet alatt tartsunk. Ha olyan tényezőket hozzáadunk, mint a fém típusa, a gáz összetétele, rengeteg lesz a változó paraméter, elemzésükhez pedig a legfejlettebb felszerelés mellett megbízható gázellátásra és szakértelemre is szükség van.

A specifikus gázt, gázkeveréket megfelelő nyomás és hőmérséklet mellett csepegtető fúvóka tervezése szintén rendkívül fontos. A Linde tesztszolgáltatást fog nyújtani fémporgyártóknak, hogy ezekkel is biztosítsa az optimális fúvókatervezést.  

Címkék: innovátorok fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7617787080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása