HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

2028-ra 4458,76 millió dolláros piac lesz a 3D fémnyomtatás

ferenck 2022.01.31. 08:00

A 3D nyomtatás egyre gyorsabban terjed, alkalmazásai folyamatosan bővülnek az olyan iparágakban, területeken, mint például a légjármű-gyártás, a honvédelem vagy az egészségügy. Ezzel párhuzamosan és törvényszerűen, a világpiac pontosan visszatükrözi az innováció sebességét.

A Verified Market Research piackutató cég a fémnyomtatás piacáról készült elemzésében merész becslésbe bocsátkozott: a globális piac 2028-ra 4458,76 dollár lesz. Jelentős változás, ha figyelembe vesszük, hogy 2020-ban „mindössze” 534,18 millióról beszélhettünk. Ráadásul ez csak egy minimalista becslés, mert a 2028-ig tartó periódusra 30,38 százalék összesített éves növekedési rátát (CAGR) prognosztizálnak.

3dnyomtatas_globalmetalmarket.jpg

Az anyag bemutat néhány kiemelkedő szereplőt (3D Systems, EOS, Exone, Stratasys, Voxeljet stb.), piaci mozgásokat (például akvizíciókat), gyors és megfizethető megoldásokkal kecsegtető új rendszereket.

Több szabadalmi jog lejárása, a személyre szabás térhódítása,  a 3DP megjelenése új piacokon, szintén felgyorsítják a fejlődést, amelyet értelemszerűen bizonyos tényezők hátráltatnak. Ilyen a 3D nyomtatók és a nyomtatóanyagok magas ára, fémporos termékek bonyolult, helyenként körülményes megdolgozása stb.

A beszámoló szerzői egyes szegmensekről mélyelemzést készítettek: anyagok (porok, nyomtatószálak), típusok (titán, acél, nikkel, alumínium), végfelhasználók (orvosi és fogorvosi, jármű-, légjármű-, védelmi szektor), földrajz.

Fontos észrevételük még, hogy a világpiaci változások egyik legmeghatározóbb mozgatórugója az anyagok növekvő használata több magas hőmérsékletet igénylő területen (jármű- és légjármű-ipar). Ezekben a szegmensekben nő a vállalategyesülések és az akvizíciók száma, amelyek a jelenleginél is több innovációt eredményeznek.

Címkék: trendek jövő üzlet fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3916766864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása