HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mediterranea

ferenck 2021.11.15. 08:00

Az innovatív és fenntartható munkafolyamatokra, technológiákra specializálódott, 2007-ben alapított olasz Medaarch a designban és az építészetben egyaránt aktív szereplő. Legfrissebb kollekciójuk, a Mediterranea elmondásuk alapján a bútorkészítés új, mediterrán módja.

Megvalósításához, az ökoanyagok (lényegében bioanyagok) területén végzett kutatásaikra támaszkodva, a legmodernebb tervezőeljárásokat és a digitális gyártást hozták közös nevezőre.

3dnyomtatas_mediterranea.jpg

2017 óta digitális alkotóközpontot üzemeltetnek, ahol több tucat fiatal művész ismerkedett meg a digitális gyártótechnológiákkal.

Bútoraikat termoplasztikus anyagokat extrudáló nagyméretű 3D nyomtatóeljárással készítik. A terveket 3D modellező szoftverrel hozták létre, PLA-vel dolgoztak, természetes festéket használtak hozzá. A PLA azért fontos számukra, mert a kukoricában és más növényekben található cukor átalakításával, és nem petróleumból készül. Újrahasznosítható, biológiailag lebomlik, komposztálható.

3dnyomtatas_mediterranea0.jpg

Az anyagból különleges bútorokat printeltek. Mindegyik neve magáért beszél: Vulcano a kanapé, Stromboli a kisasztal, Santorini és Ponza a székek. A tervezőszoftverrel való modellezés tette lehetővé „őrült” geometriák kivitelezését, a felületek jobb ellenállását, a fények és a dinamizmus bevezetését. Eközben minimalizálták az anyaghasználatot, a bútorok pedig sokkal könnyebbek lettek, mintha hagyományos gyártóeljárásokat alkalmaztak volna rájuk.

A Medaarch Unique kollekciója más világba kalauzol: a kerámiatárgyak helyi kézműves hagyományok és a digitális innováció sikeres szintézise. A projekt „lelke” egy speciális, nyomtatásra kész vázamodelleket alkotó tervezőalgoritmus, ember és technológia tökéletes egysége.

„A legjobb Made in Italy címkéjű gyártás megélhet az analóg-digitális egységből. Az olasz reneszánsz műhelyek tipikus módszereit és megközelítéseit újra rivaldafénybe emelve, a digitalizáció tette lehetővé ezt az új holisztikus gyártásvíziót” – magyarázza Amieto Picerno Ceraso tervező és Medaarch-társalapító.

Címkék: bútor innovátorok PLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4416688210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása