HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csodabútorok 3D nyomtatással

ferenck 2021.11.05. 08:00

A főként luxuskiegészítőkben utazó Jimmy Choo és az újításairól ismert Nagami tervezőcsapat összeállt, és két különleges bútort alkottak együtt, amelyeket először egy milánói szakmai vásáron mutattak be.

A spanyol Nagami küldetésének érzi a terméktervezés jövőjének kiaknázását, hogy egy új technológiai kor eszközeivel alkosson tárgyakat. A 3D nyomtatást és robotokon alapuló gyártást közös nevezőre hozva, egyrészt nagyméretben állítanak elő objektumokat, másrészt ezek a „dolgok” masszívan személyre szabhatók, teljesen egyedire alakíthatók ki.

3dnyomtatas_butor0.jpg

A „Folyékony arany” kollekció nagyméretű 3D nyomtatással, robotkar-alapú nyomtatótechnológiával készült. A cím onnan ered, hogy mindkét tárgy aranyozott. Az egyik darab teljesen egyedi kávézóasztal, a másik vitrinszerű szerkezet.

Ezek a tárgyak, extrém-egyedi bútorok tökéletesen szemléltetik a 3D nyomtatás lehetőségeit, hogy mennyire meg tudja változtatni, képes forradalmasítani a lakkberendezést, belső építészetet.

3dnyomtatas_butor.jpg

A kivitelezéshez száz százalékban újrahasznosított anyagot használtak, egyértelműen jelezve, hogy elkötelezettek a környezet megóvása, a klímakatasztrófa hátráltatása mellett, illetve, hogy bebizonyítsák design, technológia és fenntarthatóság töretlen egységét, a három terület közötti kapcsolat fontosságát.

„Mindkét tervet a természet organikus mozgásai és elemei inspirálták. Az egyedülálló aranyárnyalat Jimmy Choo elbűvölő esztétikája előtti tisztelgés. Szilárdból és fényesből áttetszővé és éterivé változva, folyamatosan meglepő légkört teremt” – magyarázza a Nagami csapat.

A kávézóasztal felülete a természetes evolúció állandó mozgására hivatott reflektálni, mintha feloldódnának a szélben. Az alkotók egyértelműen új, korábban ismeretlen területekre kalandoztak.

A lehetőségek határait feszegetik.

Címkék: bútor innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6616685654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása