HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Adapterek nagyszériás nyomtatása okostelefonos távcsövekhez

ferenck 2021.10.21. 08:00

Az amerikai Phone Skope a fényképezésből ismert digiszkópolás meghatározó vállalata. Arról az utazók körében ismert technikai műveletről van szó, amikor egy kamerával optikai távcső szemlencséjén keresztül rögzítünk képeket – például vadon élő állatokat figyelhetünk meg így.

A fotopolimer anyagaival világhírűvé vált (arizonai Phoenix- és angliai Peterborouh-székhelyű) Photocentric fontos szerepet játszik az additív gyártásban, legfrissebb újításuk a személyre szabott digiszkópos adapterek (lényegében tokok). Ezek a precíziós szerkezetek azért különlegesek, mert szinte bármelyik okostelefonhoz jók, és lehetővé teszik, hogy képeket, videókat távcsövön keresztül lássunk. A mikrobiológiától az ornitológiáig és a csillagászatig komoly érdeklődés lehet a termék iránt.

3dnyomtatas_adapter.jpg

A Photocentric a utahi Merit3D szolgáltatóval közösen dolgozik, adaptereiket saját Magna printereikkel, utófeldolgozó egységeikkel drága és időigényes öntés nélkül alakítják ki.

Nincs könnyű dolguk, mert az okostelefon-piac gyorsan változik, évente jönnek ki az új modellek, és egy adapternek az összessel kompatibilisnek kell lennie. Eddig minden új modellhez öntőformát kellett kialakítani, közben viszont semmi nem garantálta a modell sikerét.

A nagyon pontos és tartós Phone Skope – azaz telefon-távcső kombó, és persze az ezeket a termékeket gyártó amerikai vállalat neve is – esetében a 3D nyomtatás tűnik ideális megoldásnak, mert rugalmasabb, nagyobbak a variációs lehetőségek.

Az adapterekhez a Photocentric műgyantáját és Studio szoftverét használták, míg a Phone Skope terv egyszerű kétrészes, cserélgethető, a legtöbb okostelefon-optika kombinációval működő rendszer. Minimális változtatásokkal, új adapter tömegesen (egyszerre 52) nyomtatható. Az árak csökkennek, a munkafolyamat rövidebb, kiváló a minőség. Nem véletlen, hogy a Phone Skope nagyon elégedett a két partnerrel.

A 3D nyomtatásnak köszönhetően, a korábban egy-két hónapos tervezés két hét alatt megoldható, és a kétezres rendelési limit is a múlté.

Címkék: adapter okostelefonok innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1916665336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása