HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Még pontosabbak lesznek az anatómiai modellek

ferenck 2021.09.16. 08:00

A világ legnagyobb 3D nyomtatásszolgáltatója, a New Yorkban és Amszterdamban egyaránt gyártólétesítményt üzemeltető Shapeways bejelentette együttműködését az MRI- és CT-szkenneléshez digitális modelleket készítő uruguayi Armor Bionics-szal. A közös munkával az eddig főként Latin-Amerikában aktív Armor Bionics az Egyesült Államokban és Európában is bővítené ügyfélkörét.

Ezek a modellek életeket menthetnek, minél többen férnek hozzájuk, annál eredményesebb a gyógyászat. Azért ennyire fontosak, mert sebészeknek lehetővé teszik a műtét előtti gyakorlást, a gondos előkészületeket. Az operáció így hamarabb véget ér, és a kockázat is kevesebb.

3dnyomtatas_anatomia.jpg

A Shapeways már többször dolgozott az egészségügyi szektorban, számos alkalmazásban, például a test egyes részeit védő ortézisek, valamint a protézisek személyre szabásában, orvosi műszerek és kiegészítők, és természetesen anatómiai modellek gyártásában specialistának számít.

A szerződés értelmében, a Shapeways az Armor Bionics exkluzív 3DP gyártója. Az MRI- és CT-szkenek alapján létrehozott személyes modelleket ők alakítják át több alkalmazáshoz használható nyomtatott modellekké. Ezek a modellek pontosan azért terjedhettek el, mert az adott beteg teste alapján dolgozhatók – és nyomtathatók – ki. A gerincoszlop, a szív, belső szervek utánzatai.

Bruno Demuro, az Armor Bionics társalapító-vezérigazgatója elmondta, hogy pontos orvosi nyomataik miatt kötöttek exkluzív szerződést a Shapeways-zel. Olyan területről van szó, ahol minimális pontatlanságnak, a legkisebb hibának sincs helye – hangsúlyozta.

A Shapeways feladata a digitális szkenek kézbe vehető, átalakítható fizikai formákká alakítása. Az anatómiai modelleket sebészek és kórházak munkáját segítő, a beteg túlélési esélyeit jelentősen növelő, forradalmi szolgáltatásnak tartják.

Címkék: orvosi sebészet Shapeways

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6516648318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása