HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Készül a speciális réznyomtató technológia

ferenck 2021.08.18. 08:00

A floridai Sintavia a fémalapú additív gyártás egyik vezetőcége, kritikus iparágak, például a védelmi, a légjármű-, az autóipar, az olaj- és természetes gáz-feldolgozás meghatározó beszállítója.

A cég fémrészek minőségi gyártásának, gyártási paraméterek optimalizálásának, a meglévő iparági szabványokon túlmutató megoldásoknak az egyik legismertebb specialistája. Többek között újgenerációs repülő- és indítóállomás-komponenseket terveznek, nyomtatnak.

Legutóbb a NASA és űrrepülésekkel foglalkozó magáncégek által legjobban kedvelt rézből dolgoztak ki ötvözetet (GRCop-42) és nyomtatótechnológiát. A technológiát rakéták komponenseihez használják, különlegességét többek között a saját paramétersor és a hővel történő utómunkálatok egyedi kombinációja jelenti.

3dnyomtatas_reznyomtatas.jpg

Az EOS M400-4 nyomtatójával alakították ki, a GRCop-42 sűrűsége 99,94 százalék, elképesztő a minimális szakítószilárdsága, és a 32,4 százalékos nyúlás is kiemelkedő.

Nagyon fontos, hogy a technológiával elkerülhetők az utómunkálatok során gyakran tapasztalt kellemetlenségek, amellyel a gyártás egyszerűbbé válik, költsége és ideje egyaránt csökken.

A bejelentés azért meglepő, mert a vállalat most beszélt először nyilvánosan folyamatban lévő anyagfejlesztési munkáiról.

„Vállalatként egyedi helyzetben vagyunk ahhoz, hogy költséghatékonyan és kiváló mechanikai tulajdonságokat kidolgozva, aknázzuk ki a nehéz anyagokban rejlő nyomtatási potenciált. Az a tény, hogy az additív gyártás számára minden jel szerint nehéz fémnek számító GRCop-42-vel ilyen szintű teljesítményt értünk el, tovább erősíti a Sintavia világelső pozícióját a légi-, az űr- és a védelmi ipari additív gyártásban ” – jelentette ki Pavlo Earle, a Sintavia mérnöki csoportjának alelnöke.

Earle azt is elmondta, hogy jelenleg más anyagok, köztük tűzálló ötvözetek e három iparágban történő alkalmazásaihoz dolgoznak ki szabványokat.

Címkék: szabvány ipar réz fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4016634818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása