HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott laboratóriumban nyomtatnak Dubaiban

ferenck 2021.08.09. 08:00

Dubairól köztudott, mennyire támogatja a csúcstechnológiákat, köztük a 3D nyomtatást. Úgy tűnik, megint szintet léptek, mert a helyi elektromosság és vízügyi hatóság (DEWA) kutatásfejlesztési központjában nemrég megnyílt robotika és drónlaboratórium az Egyesült Arab Emirátusok első teljes egészében helyszínen printelt épülete.

Mivel a földkerekségen eddig még nem volt printelt labor, és most már van, a dubai létesítmény világelső is.

3dnyomtatas_dubai_4.jpg

Az innovációra és a gyártásra is összpontosító központban a fejlett infrastruktúra kialakítása mellett, 3D nyomtatószoftvereket is fejlesztenek, a gépeket illetően pedig, a Markforged Metal X rendszerét is használják – a csúcstechnológiával az innováció hatékonyságát és a termelékenységet akarják növelni. (Az amerikai cég termékeit Magyarországon a FreeDee forgalmazza.)

Prototípusok és alkatrészek nyomtatása mellett, a DEWA raktárát szintén a 3DP segítségével digitalizálja. A kutatásfejlesztési központ tökéletes terep erre, nyilvánvalóan sokat hallunk még róla.

3dnyomtatas_dubai0_1.jpg

A kvázi városállam vezetői elismerően nyilatkoztak a DEWA-ról, egyöntetűen kiemelték, hogy a központ 3D nyomtatásprojektjeit világviszonylatban is a legfontosabbak között tartják számon. Dubaiban is 3DP programjai miatt kap kitüntetett figyelmet, és a város high-tech jövőjével kapcsolatos összes kezdeményezésben számítanak rá.

A célt pár éve meghatározták, és szerényen fogalmazva is, eddig tartják magukat hozzá – a városnak 2030-ig az additív gyártás egyik globális csomópontjává kell válnia.

A Markforged fémnyomtató-technológiája mellett például a CYBE épületprintereit szintén használják, mert – értelemszerűen – azzal is foglalkoznak. Dubai 3DP hírnevét egyértelműen nyomtatott futurisztikus épületei alapozták meg. A központban immáron nyomtatóanyagokat is fejlesztenek a jövő házaihoz, a témakörben tartottak már nemzetközi konferenciát.

A robotika és drónlaboratórium neve ugyancsak árulkodó, valószínűsíthető, hogy hamarosan dubai robotokat is drónokat is láthatunk.

Címkék: robot világcsúcs épületnyomtatás Dubai drónok fémnyomtatás FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3416647346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása