HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szuperszonikus repülőgépeket vásárol a United Airlines

ferenck 2021.06.07. 08:00

A United Airlines megállapodott a nevével mindent elmondó denveri Boom Supersonic-kal, és a cég hangsebességnél gyorsabb Overture repülőgépével bővíti globális légiflottáját. A megállapodás része egy fenntarthatósági kezdeményezés is.

Az együttműködés fontos lépés a szuperszonikus sebességű gépek visszatérése felé. A Boom Supersonic tevékenységében az additív gyártás kulcsszerepet tölt be, elsősorban a Stratasys polimerrel működő, valamint a Velo3D PBF fémnyomtató rendszerét használják.

3dnyomtatas_united.jpg

A United Airlines tizenöt Overture-t vásárol, de a szerződésben további 35-re van opciója. Előtte azonban a repülőgépnek meg kell felelnie a szigorú biztonsági, működési és fenntarthatósági feltételeknek. A két vállalat közösen dolgozik ezeken.

Fenntarthatóságon azt értik, hogy a nettó nulla széndioxidot kibocsátó szuperszonikus repülőgép értékesítésével közelebb kerülünk egy élhetőbb világhoz. A Unitednak és a Boomnak is ez, a világ biztonsággal és a fenntarthatósággal történő egyesítése a célja – magyarázza Blake Scholl, a Boom alapító-vezérigazgatója.

3dnyomtatas_united0.jpg

Az Overture kétszer gyorsabb a ma használatban lévő leggyorsabb repülőgépeknél, a karbon-mentességet pedig százszázalékos fenntartható repülési üzemanyaggal (sustainable aviation fuel, SAF) éri el. A tervek szerint 2029-től szállít utasokat.

A két vállalat az SAF-ellátást szintén fel akarja pörgetni. Úgy látják, hogy a technológiai fejlődéssel kifizetődőbb a szuperszonikus repülőgépek használata, mint a 2003-ban, a Concorde forgalomból történő kivonásával lezárult 27 éves korszakban.

Az Overture feleannyi idő alatt fog kb. ötszáz települést összekötni, Newarkból Londonba három és fél, Frankfurtba négy, San Franciscóból Tokióba hat óra alatt szállítja majd az utasokat. Az utastérben a mostaninál nagyobb méretű személyes tereket – üléseket – a legmodernebb érintés nélküli infokom technológiákkal szerelik fel.

Címkék: jövő ipar repülőgép polimer Stratasys fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5016582562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása