HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtassunk lemezjátszót!

ferenck 2021.05.20. 08:00

A 3D nyomtatás sok más területhez hasonlóan, a zenevilágban is egyre fontosabbá válik. Gitártól fúvósokig, a technológiát hangszerkészítéshez használják, egyes esetekben jobb hangminőség érhető el printelt darabbal, máskor egyedire alakítható, és persze a kettő együtt is stb.

Bővül az új alkalmazások köre, legújabban például az elektronikus zene áttörésével és a DJ-kultúrával kvázi hangszerré vált lemezjátszót printeltek. A SongBird projekthez a Kickstarteren kalapoznak, az eredeti 14 ezer dollár közel háromszorosa összegyűlt már.

3dnyomtatas_songbird.jpg

A nyomtatott lemezjátszó zeneszerelmeseknek és csináld magad (DIY) barkácsolóknak egyaránt szól. A brit Frame Theory októberre készül el vele, darabjai a legtöbb desktop géppel printelhetők, és a 3DP iránt érdeklődőknek is kedvet hozhat a technológiában való további elmélyedéshez. A „hangszer” egyébként tényleg nem használhatatlan, de mutatós kuriózum, hanem teljesen funkcionális, egész lemezek lejátszására alkalmas.

A támogatók és a vásárlók két csomag közül választhatnak: az egyik nyomtatott (353 dollár), a 212 dolláros másik a maker-közösséget célozza meg (de az oktatásban is hasznosítható), azaz az összes részt saját maguk printelhetik (legalább 220x20x50 milliméter munkaterületű) FDM-gépeken.

A Frame Theory elmondta, hogy a lemezjátszót robusztusnak és hosszú életre is tervezték. Ha valamelyik rész meghibásodik, könnyen újranyomtatható, tehát cserélhető. Az anyagválasztásnál eleve ügyeltek a környezetbarát szempontok érvényesítésére.

A nyomtatott részek összeszerelése, a lemezjátszó konfigurálása maximum két óra, utána erősítőre kötjük, és máris működésre kész.

A tervezők a felhasználóbarát szempontokat szintén figyelembe vették. Elmondták, hogy otthon is elkészíthető prémium minőségű nyomatukkal meg akarják változtatni a még ma is elterjedt véleményt, mely szerint a 3DP elsősorban prototípusgyártásra használható.     

Címkék: zene lemezjátszó csináld magad Kickstarter Maker kultúra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2516564344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása