HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Különleges adaptív gyártóplatformot mutatott be a Markforged

ferenck 2021.04.07. 08:00

A Massachusetts állambeli Markforged, a 3DP egyik legnagyobb innovátorának célja a gyártás újrafeltalálása. Jó úton járnak, mert printereiket ma már a világ több mint 10 ezer műhelyében használják, és 10 milliónál több printet készítettek velük.

 A cég folyamatos innovációt középpontba helyező megközelítésében a pontosan megtervezett hardver, az erős anyagok és az intelligens szoftver együttes használata, a fogyasztók számára történő értékteremtésben, az additív gyártás elterjedésének felgyorsításában tetten érhető kombinációjuk a lényeg.

3dnyomtatas_blacksmith0_1.jpg

Stílszerűen Blacksmith (kovács) nevű, mesterséges intelligenciával működő, folyamatosan megújuló platformjuk csökkenti a gyártási költségeket, a termékeket hamarabb eljuttatja a piacra, összességében átalakítja, az ipar 4.0 követelményeihez igazítja az általunk ismert gyártási és értékesítési közeget.

A platform a gyártófolyamat minőségét javító, az egészet automatizáló funkciók „kollekciójából” áll össze.

Tökéletes a nyomtatókalibráláshoz, lépésről lépésre segíti benne a felhasználót. Automatizált kalibrálással biztosítja, hogy minden egyes printer a Blacksmith elvárásait kielégítve működjön, megfeleljen a nyomtatási környezet magas szintű követelményeinek. Egyes funkciók újak, és kifejezetten a platformra fejlesztették őket.

3dnyomtatas_blacksmith_1.jpg

A „fedélzeti” lézeres mikromérő és a szabadalmaztatott szkennelési folyamat jóvoltából printelés közben is lehetséges a munka felülvizsgálata. Minden automatizált, mindent leellenőrizhetünk, korrigálhatunk. A szkennelés felbontásának növelésével, a Blacksmith több adatot tud nyomtatás közben gyűjteni, és pontosabban mér le kevésbé fontosnak tűnő dolgokat. A jobb felbontással a hibák is csökkennek.

Az automatikus minőség-jelentések a pontos mérési adatok gyűjtésére, feltöltésére és nyilvántartására vonatkoznak. Új megjelenítési technikákkal a felülvizsgálat leegyszerűsödik, időt spórolunk meg, és nem utolsósorban, nő a termelékenység.

Mire jó, hol jelent nagyon komoly előnyt, milyen kihívásokat orvosol a Blacksmith használata?

Például felgyorsítja meghibásodott szerszámok, alkatrészek lecserélését, egyszerűsödik a logisztika, MI korrigálja a hibákat. Egyes mérőeszközök gyakran elromlanak, az újak beszerzésével, szállításával, felszerelésével normál esetben sok idő vész kárba. A platform mindezt racionalizálja, a felhasználó pedig helyben kinyomtathatja, majd leellenőrizheti a pótalkatrészt.

Javít az erőforrások minőségén, kiküszöböli a vállalaton belüli szervezés miatt előforduló hibákat, racionalizál, pontosít. A gyártó számára lehetővé válik, hogy ügyfeleinek elküldje a bizalmat erősítő automatizált nyomtatási beszámolót. Ha az ügyfél még egyszer ugyanazt a darabot akarja, a beszámoló alapján össze is hasonlíthatja, hogy tényleg ugyanazt kapta, vagy sem.

A Markforged termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: trendek innovátorok FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7716488888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása