HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ismét újít a 3D nyomtatás egyik élharcosa

ferenck 2021.03.29. 08:00

A 3D nyomtatás egyik legmeghatározóbb cége, az amerikai-izraeli Stratasys bejelentette, hogy új szabadalmaztatott eljárással, név szerint a szelektív abszorpciós fúzióval (SAF) megjelenik a porágy-fúziós gépek piacán (is). Teljesen logikus lépés.

Eddig főként az FDM- és a több anyagból többszínű nyomatokat előállító PolyJet-technikában alkottak maradandót, az utóbbi időben a szeterolitográfiával újítottak, a 2021 harmadik negyedévében várható H Series printerek pedig immáron a porágyas fúziót képviselik. A lépés azért is törvényszerű, mert előrejelzések szerint az ezen a módszeren alapuló nyomtatásból származó bevételek évi 21 százalékkal növekedhetnek 2020 és 2024 között.

3dnyomtatas_stratasys_3.jpg

A H Series-t magasszintű gyártásra találták ki, az alkalmazások a fogyasztói, a gépjármű, az elektronikai és az ipari berendezések szektorokban várhatók. Az új eljárásnál infravörös energiát elnyelő folyadékot használnak, amely meg- és összeolvasztja a porrészecskéket.

Az SAF tíz év kutatásfejlesztés eredménye, és míg szelektív lézeres szinterezéssel (SLS) a műanyagport pontról pontra olvasztják meg lézerrel, ezúttal az energiaelnyelő folyadékon van a hangsúly.

A rendszer több piezoelektromos nyomtatófejjel szerelték fel, amelyek az energiát masszívan elnyelő egy vagy több csepp folyadékot löknek ki magukból.

Ez úgy történik, hogy egy henger műanyagport szór a nyomtatási felületre, majd a fejek speciális folyadékot helyeznek az összeolvadó részekre. Az infravörös lámpa ezt követően áthalad a felület felett, a folyadék pedig elnyeli az energiát, a műanyagport az óhajtott 3D modellé olvasztja össze.

A Stratasys úgy specifikálta a rendszert, hogy elkerülje a hibákat, például a nyomat megcsavarodását, összességében a minőségromlást. A printer a port ellentétesen forgó hengerrel osztja el egyenletesen a tálcán, a print minden részét ugyanannyi hőhatás éri.

Az új eljárással a tömeges nyomtatást, az alkalmazási kör bővülését akarják elérni. Poliamidoktól az elasztomerekig, a cég műanyagok eddiginél is szélesebb választékában gondolkodik.

Címkék: trendek innovátorok Stratasys nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7816481416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása