HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Helló, réz!

ferenck 2021.03.11. 08:00

A világ fémporgyártásában vezető pozíciót betöltő svéd Höganäs AB leányvállalata, a porok kötésén alapuló – kötőanyag-sugaras (binder jetting) – technikával működő fémnyomtatókat gyártó Digital Metal tiszta rézből készült porral bővítette DM P2500 gépével kompatibilis anyagainak választékát.

Csak néhány cég foglalkozik a 3DP szempontjából nehezen megmunkálható fémmel, így a Digital Metal az úttörők egyike. Mivel a lézertechnológiával működő gépeknek a réz a fényvisszaverődés miatt problémás anyag, ezért a lézert nem használó porkötéses nyomtatóeljárás működő alternatíva, komoly potenciál rejlik benne.

3dnyomtatas_rez.jpg

A Digital Metal úgy tűnik, igen masszív ipari keresletet elégít ki sikeresen az új termékével. „Helló, réz!” – olvashatjuk a cég honlapján.

„Binder jetting technológiánkat használva, a tiszta rézzel való nyomtatás miatt, az egyik legjobban várt, nyomtatóanyagot mutattuk be. E technika számára abszolút új dologról van szó. A réz az ügyfelek kívánságlistájának élmezőnyében van, folyamatosan nő az alkalmazások iránti érdeklődés” – nyilatkozta Christian Lönne vezérigazgató, majd hozzátette, hogy egy ideje dolgoztak már az új poron, az ügyfelek közreműködése és visszajelzései nélkül viszont más lehetett volna a végeredmény.      

Az anyagból elsősorban a hőt jól tűrő és az elektromosságot vezető printek készülhetnek, például hőcserélők és motoralkatrészek. Az energetikai szektorban, a gépjárműiparban és elektromos alkalmazásokban számítanak rá.

Ezekhez az alkalmazásokhoz rézötvözetek szintén rendelkezésre állnak, a rezet például rozsdamentes acéllal, szerszámacéllal, sőt, titánnal is keverik (316L, 17-4PH, DM D2, Ti6A14V).

A réz használata az additív gyártásban nem terjedt el annyira, mint például a titáné. Az előrejelzések viszont bizakodásra adnak okot, a SmarTechAnalysis elemzése szerint 2029-ben 1,4 millió kiló rézporból fognak nyomtatni változatos termékeket.

Címkék: ipar réz nyomtatóanyagok fémnyomtatás binder jetting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8716454764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása