HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Terjeszkedik a Stratasys

ferenck 2021.02.22. 08:00

A Stratasys a 3D nyomtatás átalakulásának egyik élharcosa. Az átalakulás lényege, hogy a 3DP meghatározó ipari technológiává vált, amelyet például a légjármű-, autó-, fogyasztói és egészségügyi szektorbeli egyre markánsabb szerepe szemléltet.

Intelligens és hálózatba rendezhető printereivel, polimer nyomtatóanyagaival, szoftver-ökoszisztémájával és szolgáltatásaival, a Stratasys a gyártófolyamat és az értéklánc összes fázisában, pontján szert tud tenni versenyelőnyre. Megrendelői száma és súlya folyamatosan nő, a vállalat pedig egyre minőségibb megoldásokat kínál nekik.

A sztereolitográfiával működő ipari rendszerek a szerszámkészítéstől az anatómiai modellekig, számos területen hasznosulnak. A nyomatok felülete tökéletesen kimunkált, a print nagyméretű is mehet, a munka gyorsabb, a költségek alacsonyabbak. A világszerte működő ipari sztereolitográfiai rendszerek összértéke már kb. 150 millió dollár, és egy ideig minimum évi 10 százalékos növekedés várható.

3dnyomtatas_stratasys_2.jpg

Miután a Stratasys felvásárolta a rétegek nélküli digitális fényfeldolgozással (DLP) működő technológiáiról ismert Origint, a sztereolitográfia egyik nagyágyúját, a brit RP Supportot (RPS) is megvette.

A Stratasys ugyan folyamatosan dolgozik saját sztereolitográfia technológiáján, de gyorsabb és kifizetődőbb megoldásnak látta, ha megvásárol egy bejáratott technikával dolgozó céget. Az RPS Neo gépeivel jó esélye van az alkalmazások bővítésére.

A gépek pontosak, finom részletek dolgozhatók ki velük, az anyagok jól ellenállnak vegyi folyamatoknak, hőnek, rugalmasak, tartósak. Viszonylag rövid idő alatt nagyobb nyomatok készíthetők az ipar 4.0-ra felkészült, azzal „kompatibilis” printerekkel. A kamerával kiegészített Titanium kontrollprogram jól funkcionál, távolból is működtethető, a printek egyedire alakíthatók ki vele. A nyomtató automatikus e-maileket küld a munkafolyamat állapotáról. A Stratasys GrabCAD munkafolyam szoftverébe kívánja integrálni a Titaniumot, és bizakodik, hogy a felvásárlás után a világ legkomplexebb és legjobb 3DP polimer portfolióját kínálják ügyfeleiknek. Szerintük a Neo minden mást ver a piacon.

„Azért fejlesztettük a Neo gépcsaládot, hogy magasabbra állítsuk a következőgenerációs nagyméretű ipari sztereolitográfiás printerek mércéjét” – nyilatkozta az RPS-t vezető David Storey.

A brit Forma-1 versenycsapat Williams Racing nemrég több Neo 800 gépet vásárolt. Karácsony körül a gépek napokig emberi jelenlét nélkül működtek, a vezetőség maximálisan elégedett az akkor készült nyomatokkal.

A lehetőségek most mind a Stratasys, mind az RPS számára tovább bővültek.

Címkék: üzlet ipar polimer nyomtatók sztereolitográfia Stratasys nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3316433116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása