HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóipari trendek Európában

ferenck 2021.02.19. 08:00

A gépgyártással foglalkozó európai vállalatok érdekképviseleti szervezete, a szakterületi uniós szabályozásban fontos szerepet játszó CECIMO közzétette a kontinens additív gyártásáról készülő anyag első részének eredményeit. Az ipari szereplők részvételével végzett kutatás a 3DP nagyobb trendjeit igyekszik azonosítani.

Megállapították, hogy összességében a területi export nő, egyes szektorokban, például az egészségügyben a növekedés az átlagot jelentős mértékben meghaladó 61 százalékos is lehet.

3dnyomtatas_cecimo_1.jpg

A felmérés első körét 2020-ban, hat hónapon keresztül végezték. A CECIMO nemzeti szintű szervezetei több országban besegítettek. 3D nyomtatással foglalkozó cégektől összesen 86 választ kaptak. A válaszokban exportról, megrendelésekről, nyomtatóanyagokról, ügyfelek kívánságairól és befektetési trendekről szolgáltattak adatokat.

Kiderült, hogy a Covid-19 világjárvány negatív hatásai ellenére, a szakterület köszöni, jól van. Termékek, részek, gépek, anyagok és szolgáltatások eladásai, valamint az európai 3DP piac, mind-mind bizakodásra okot adó növekvő trendet mutatnak. Egyes szektoroknál és anyagoknál a növekedés sokkal gyorsabb, mint másoknál, közéjük tartozik az egészségügy is.

A fémek eladása 44,3, a műanyagokból befolyó pénzek 55,6 százalékkal nőhetnek. Az egészségügyi szektor kimagasló teljesítése pedig részben, de nem teljes mértékben a Covid-19-nek tudható be.

Ezzel szemben, más területeken, köztük a légjármű- és az autóiparban visszaesés tapasztalható, amely rövidtávon folytatódni is fog.

A CECIMO most a második kör elindítását készíti elő.

Címkék: trendek egészségügy ipar Európai Unió

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7516429664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása