HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Rekordmennyiségű titánt nyomtatott 2020-ban egy chicagói cég

ferenck 2021.02.16. 08:00

A Sciaky Inc. fémnyomtató-gyártó bejelentette, hogy elektronnyalábos additív gyártórendszereik (EBAM) 2020-ban rekordot értek el: 5443 kiló titánt printeltek rajtuk.

A csúcs és a szám azért is figyelemre méltó, mert tavaly márciustól tombol a Covid-19, akadoznak az ellátási láncok. A sikert gépeik magas lerakási rátájával magyarázzák. Másrészt, a járvány ellenére nőtt a légi és a védelmi ipari kereslet a printelt fémdarabok iránt. Az ezekről a területekről érkező meg nem nevezett ügyfelek prototípuskészítésre és kutatásfejlesztésre egyaránt használták a chicagói vállalat nyomtatóit.

3dnyomtatas_titan_3.jpg

Saját bevallásuk szerint a titánlerakásban az EBAM a legfejlettebb ipari 3DP folyamat, 2009 óta foglalkoznak vele.

A technológiát először szolgáltatásként kínálták, de 2014-től az érdeklődés jelentősen nőtt, stratégiai fontosságú szektorok képviselői jelentkeztek be a vállalatnál. Maga az EBAM irányított energia lerakási (DED) folyamat. Elektronnyalábos pisztoly rétegenként rakja le az anyagot, amíg a nyomat hálóformává áll össze.

A technológiát eddig öt nagyméretű printerbe integrálták, amelyek a Sciaky szerint a 3D fémnyomtató szektorban a legtöbbféleképpen skálázhatók, és akár hat méter hosszú nyomatot is képesek ötvözetekből elkészíteni. A teljesítmény és a kolosszális méretek mellett, printereik gyorsaságára szintén nagyon büszkék.

Printeltek már repülőgép-szárny belső szerkezetéhez alkatrészeket az Airbusnak, de tengeralattjárókhoz is kaptak megrendelést. Az utóbbi időben pedig folyamatosan több a munka – 12 légjármű projekttől keresték meg őket, és sokoldalúságukat bizonyítja, hogy van bennük minden: kutatásfejlesztés, prototípuskészítés, végfelhasználói termékek előállítása. Nagyon jó minőségű, például nikkel-réz ötvözeteket használnak, titán mellett többek között nióbiummal is dolgoznak. Technológiájukat katonai fejlesztésekhez is alkalmazzák: repülőgép-vázakhoz, futóművekhez, rakéták és járművek alkatrészeihez.

Elnézve a listát, nem csoda, hogy rekordot értek el. De vajon kik lehetnek az ügyfeleik?

Címkék: titán ipar fémnyomtatás ötvözetek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4016425368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása