HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Terminátor ihlette meg egy új polimer fejlesztőit

ferenck 2021.01.04. 08:00

A Brisbane (Ausztrália) székhelyű Arpmax Synthetic Metal leányvállalata különleges polimert fejlesztett: a nyomtatásra alkalmas új anyag fémekre jellemző elektromos és hőtani tulajdonságokkal rendelkezik.

Printelésével kettős cél valósítható meg: egyrészt szerkezetileg erősebb polimeralapú tárgyak készíthetők belőle, másrészt ezek a tárgyak a hőt és az elektromosságot is vezetik.

A fejlesztők elárulták, hogy az anyag tervezését a Terminátor-filmek T-800-a ihlette meg, a belső tartószerkezetet körülvevő szövetek ugyanis rá emlékeztetnek.

3dnyomtatas_syntheticmetal.jpg

Az Arpmax polimertechnológiáját használó Synthetic Metal az anyacég eleve masszív polimereiből indult ki. Ezek az anyagok kopásállók, a magas hőmérsékletet és a sok rezgést is bírják, plusz a korróziót gátló más tulajdonságokkal szintén rendelkeznek.

A polimert fémes belső vázzal ötvözték. A bevonat megőrzi a fém tulajdonságait, és megerősíti a tárgyat, míg a hőt és az elektromosságot hagyományos fémekhez hasonlóan vezeti.

Az olaj- és a gázszektortól kezdve a honvédelemig és az egészségügyig, változatos alkalmazásokra számíthatunk. Ipari alkalmazásokban a szintetikus fémet kopásnak jól ellenálló tárgyak, az egészségügyben pedig tartósabb implantátumok előállítására fogják használni. A honvédelemben jobb lövedékek készíthetők belőle.

Az anyag sokak szerint fontos szerepet tölthet be a polimerrel kapcsolatos további kutatásokban, és fröccsöntésnél szintén változatos célokra használhatják fel.

A Synthetic Metal az új polimer fröccsöntéses feldolgozhatóságát külön kiemeli. A nyomtatott belső váz és a fröccsöntött polimer összekombinálásával, tárgyak egyszerű öntéssel gyorsan véglegesíthetők.

Címkék: ipar implantátum fröccsöntés anyagtudomány polimer fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4716368322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása