HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtatás 2021

ferenck 2020.12.22. 08:00

2020 a végéhez közeledik, hamarosan itt az új esztendő. Ilyenkor jön el az összegzések és/vagy az előrejelzések ideje. Ráadásul elképesztő évet zárunk, a Covid-19 minden előzetes számítást érvénytelenített, kihívásokkal teli hónapok vannak a szektor mögött és előtt.

2020-ra diszrupciókkal teli évként emlékezünk. Ugyanakkor ezek a szakadások üzleti folyamatok átgondolására, korrigálására és megújítására alkalmas környezetet teremtettek.

A nyersanyagoktól a végfelhasználókig, a teljes gyártóipar ellátási láncát érinti a válság. Egyre többen tesznek fel súlyos kérdéseket: mi lesz a 3D nyomtatással, hogyan újul meg?

3dnyomtatas_alaminiumpor.jpg

A remek minőségű fémporokat gyártó kanadai (Ontario állam) Equispheres vezetői is a kristálygömbbe néztek, és a koronavírus-járványt megfékező oltási hullámok mellett a 3D nyomtatás jövőjéből is láttak valamit.

A cég pont a pandémia kitörése előtt zárt le egy sikeres támogatásgyűjtő kampányt, és az összeszedett 30 millió dollár lehetővé tette, hogy a követendő stratégián is gondolkozzanak. A szektor „visszatérését” várják, most hasznosíthatják majd igazán az innovációra fordított időt.

Szerintük – és ez a legfontosabb 2021-es trend – az alumíniumötvözetek kompatibilissé válnak a binder jetting nyomtatótechnikával, és legalább egy nagy márka fog printert fejleszteni erre a „kombinációra.” Ezzel párhuzamban, kifejezetten additív gyártásra kitalált sok új alumíniumötvözet jelenik meg 2021-ben a piacon.

Pozitív tendencia, hogy több technológia összeintegrálásával a porágyas fúzió költségei legalább 25 százalékkal csökkenhetnek. Közben nőni fog az egyedi morfológiai, mikroszerkezeti stb. tulajdonságokkal rendelkező fémporok iránti kereslet, de szerencsére, egyre több lesz belőlük.

Az Equispheres általánosságban, a nagyléptékű additív gyártóalkalmazások autó-, légjármű- és védelmi ipari növekedésére számít (a cég főként erre a három területre fejleszt nyomtatóanyagokat). Ez a folyamat már megkezdődött, 2021-ben pedig nagyon felgyorsul. A 3D nyomtatás mindinkább gyártásirányulttá válik.

Ahhoz, hogy a binder jetting valóra váltsa a hozzá fűzött reményeket, növelje a termelékenységet, széles körben alkalmazott, olcsó anyagokkal, köztük az alumíniummal is működnie kellene.

Az alumínium és ötvözetei az additív gyártópiac keresett anyagai közé tartoznak. A termelékenységet növelni, a munkaköltségeket csökkenteni akarják vele (is).

Címkék: trendek jövő ipar alumínium fémnyomtatás fémpor binder jetting koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3016350356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása