HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D modellezés virtuális valósággal

ferenck 2020.12.04. 08:00

Ismét újított a belga Materialise, a 3D nyomtatótechnológiák egyik élharcosa virtuális valósággal (virtual reality, VR) bővítette népszerű 3D modellező platformját.

A fejlesztés az utóbbi évek egyik technológiai trendjéhez, orvostudomány és VR összefonódásához kapcsolódik. A virtuális valóságot a medicina több területén alkalmazzák: oktatásban és gyakorlásban, az anatómiai megjelenítésében, az orvosi kommunikációban stb. A Materialise a Mimics VR nézegetővel (viewer), a hardver feljavításával és a költségek csökkenésével tovább bővítheti a technológia alkalmazásainak a piacát.

3dnyomtatas_materialise_10.jpg

A Mimics Viewer virtuálisvalóság-környezetében az orvosok nyomtatott anatómiai modelleket látnak, amelyekkel gyorsabb és olcsóbb a munka, jobban megy, egyedi esetekre dolgozható ki a tervezés, az oktatás.

Köztudott, hogy a printelt anatómiai modellek pontosságuk és részletességük miatt felbecsülhetetlen értéket jelentenek sebészeti és más komplex orvosi beavatkozások előkészítésében, tervek kommunikálásában. A folyamatosan javuló VR technikával egyértelműen bővülnek a lehetőségek.

A virtuális valóság alkalmazásainak terjedését viszont több tényező hátráltatja: technikai tréning hiánya, headsetek nehézkessége, a médium túlzottan immerzív jellege, és emiatt a nagyon zárt tér érzete.

A Mimic Viewer részben változtatás ezen a helyzeten: több VR-eszközzel kompatibilis, az orvosi alkalmazásokhoz kevesebb (fizikai) laboratóriumi tér kell, jobban megy vele az együttműködés-alapú tervezés és a kommunikáció. A közegben nagyobb a mélység, pontosabbak az arányok, mint az eddigi hasonló kísérletekben.

Ne feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy a Materialise 30 éve foglalkozik orvosi célú 3D nyomtatással, kapcsolódó hardverekkel, és a cég mindig nyitott volt az újításokra. Ezért nem meglepő, hogy amikor érezték a virtuális valóság beérését, gyorsan megoldásaik közé integrálták.

Címkék: virtuális valóság orvosi 3D modellezés Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3316311466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása