HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb alumíniumpor 3D nyomtatáshoz

ferenck 2020.11.18. 08:00

A Massachusetts állambeli NanoAL az Északnyugati Egyetemen folytatott 17 éves anyagkutatás eredményeként alakult 2013-ban. A cég kiváló minőségű alumíniumötvözetek tervezésével, fejlesztésével és kereskedelmi forgalmazásával foglalkozik. Mindezt drága és ritka anyagok felhasználása nélkül teszik.

Első terméküket, egy kúszásálló ötvözetet elektromos vezetékek kötéséhez használják. Ezt követően az Addalloy családba tartozó újabb innovatív matériákat dolgoztak ki. A porok különlegessége, hogy mindet speciálisan 3D nyomtatáshoz fejlesztették.

3dnyomtatas_alaminium_2.jpg

A cég megrendelői között az USA energetikai, védelmi minisztériumát, az amerikai Nemzeti Tudományos Alapot, kormányügynökségeket és Fortune 500-as vállalatokat egyaránt megtalálunk.

A fémprintelésre kidolgozott nagyteljesítményű nanoszerkezeteken alapuló alumíniumötvözeteket egyre több fogyasztói alkalmazásban hasznosítják. A legújabbat, az Addalloy 5T-t lézeres porágy-fúziós 3DP technikához találták ki. A cég szerint használata egyszerű, feldolgozása és a vele végzett folyamatok költséghatékonyak.

2dnyomtatas_alaminium0_1.jpg

Az 5T-t úgy tervezték, hogy a nyomatot ne kelljen valamilyen porral másodlagosan kezelni, vagy összekeverni valamivel. A cég nanotechnológiájának köszönhetően a felhasználó fejlett mikroszerkezeteket hozhat létre belőle. A por nyomtatás közbeni szóródását és hibamentes működést biztosító gömbszerű részecskékből áll. Mindezek mellett, a nyomat az utómunkálatoknál hővel is megdolgozható.

A vezetőség elégedett, bizakodnak, hogy mérnökök és tervezők kihozzák a por 3D nyomtatásában rejlő lehetőségeket. Az anyag a lézeralapú nagyobb fémnyomtató platformokon (EOS, Concept Laser, Renishaw stb.) tökéletesen működik.

Címkék: ipar aluminium nyomtatóanyagok fémnyomtatás ötvözetek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9316288144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása