HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott szelfik

ferenck 2020.11.10. 08:00

A Stratasys teljes színű 3D nyomtatótechnológiája árának csökkenésével, többen engedhetik meg maguknak, hogy például az áprilistól megvásárolható új J55 rendszerekből szerezzenek be maguknak. Ezek egyike a spanyol – granadai – Selfi3D nyomtató és 3D szelfi shop, szolgáltatóiroda.

A J55-tel készített „fénykép-szobrok” élethű alkotások, a megrendelő 2D fotójának full-color, abszolút élethű 3D „másolatai.” A printer öt anyaggal is működik, közel 500 ezer szín állítható elő vele.

3dnyomtatas_selfie3d.jpg

A cég korábban is próbálkozott hasonlóval, de a modellek nem sikerültek mindig élethűre, és a nyomtatóanyagokkal is voltak problémáik. Például poralapú SLS gépekkel kísérleteztek, de az anyag törékenysége megnehezítette a munkát, és a finom részletekre sem tudtak annyira odafigyelni. A binder jetting technikát szintén megpróbálták, ott pedig a színekkel akadtak gondjaik, mert nem voltak elég élénkek.

A Stratasys technikájának köszönhetően a nyomatok ugyanolyan pontosak, mint az eredeti 3D CAD modellek. A Selfi3D szerint ez teszi lehetővé sikeres üzleti modell kialakítását.

3dnyomtatas_selfie.jpg

A vállalkozás újítása még, hogy partnerei egyetlen fényképből 3D-s fejet generáló szoftvert fejlesztettek.

Közben a meglepetés faktorról sem feledkeztek meg. Mi lenne, ha az adott személy teste helyett kedvenc filmhőse testére kerülne a fej? Vagy valaki máséra, például a foglalkozását jelképező karakterére és így tovább? Ráadásul ezeket a modelleket a későbbiekben is fel lehet használni.

Így alakult ki a SuperHero koncepció, amellyel a világ minden pontjáról várnak vállalati és magán ügyfeleket.

Címkék: szelfi

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1616276642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2020.11.11. 18:24:07

3D mania, lassan bejön a 4D, az 5D-t már ide sem merem írni :)
süti beállítások módosítása