HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Stratégiai, adatkezelési útmutatás az additív gyártáshoz

ferenck 2020.06.24. 08:00

A világszabványokat fejlesztő ASTM International-hez tartozó Additív Gyártás Kiválóság Központ (AM CoE) és a 3DP amerikai térhódításáért küzdő ohiói America Makes a hiányokat, kihívásokat, akcióterv-megoldásokat azonosító, adatmegosztáson alapuló stratégiai útmutatón dolgozik.

Az útmutató ötlete egy Washington DC-ben, tavaly decemberben tartott workshopon született.

A szélesebb AM (additive manufacturing) ellátási lánc számára hasznos adatkezelés és adatelvek jelentőségét hangsúlyozzák. Az ASTM International változatos anyagokra, termékekre, rendszerekre és szolgáltatásokra eddig kb. 12 ezer szakmai konszenzuson alapuló szabványt dolgozott ki. A témával régóta foglalkozó szervezet több programot is szervezett köréjük, szabványaik megismertetésére, és persze az AM népszerűsítésére.

3dnyomtatas_guide.jpg

Az egységesítési folyamatokban az Amerikai Nemzeti Szabvány Intézettel (ANSI) együttműködő America Makes is részt vesz – iparágakon átívelő szabványokat é specifikációkat dolgoznak ki.

A workshop egyik tanulsága volt, hogy a digitális adatgyűjtés és elemzés, a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia és a modellezés fejlődése felgyorsíthatja az AM-ét. A növekedést azonban behatóbban kell vizsgálni, mert az AM adat-ökoszisztémaban sok a lyuk, a hiányosság.

Az egyik ilyen a kritikus és életbevágó adatok egyszerű és biztonságos generálásának, tárolásának, elemzésének és megosztásának módszere. Ide tartozik a különféle csoportoktól gyűjtött adatok konzisztenciája is.

Az útmutató ezeket a lyukakat hivatott javaslatokkal és cselekvési tervekkel betömni. Az összes iparági szereplő, döntéshozók és szakértők használhatják, ha részt akarnak venni az AM adat-ökoszisztéma kidolgozásában és ha hozzá akarnak járulni a szabványosításhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5415805180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása