HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Védőmaszkokat nyomtat a HP is

ferenck 2020.05.18. 08:00

A koronavírus európai megjelenésekor a HP csak két orvosi eszközön, a Materialise érintésmentes kilincsén és egy sebészmaszk-szűrőn dolgozott. Azóta egy egész csapat koordinálja az európai és az észak-amerikai HP központokat és ügyfeleket. Többmillió kórházi védőfelszerelést printelnek, majd szállítanak rendeltetési helyükre.

Ezeknek az alkalmazásoknak a hitelesítése és ipari gyártásra történő jóváhagyása még tart – arcmaszkokról, arcvédőkről, maszk-kiegészítőkről, orrtamponokról, az említett kilincsről és lélegeztetőgép-alkatrészekről van szó.

A cég kormányokkal, több ország egészségügyi és ipari szervezeteivel folytat tárgyalásokat e termékek koordinált gyártásáról és szállításukról. Az együttműködő partnerek listája impozáns: Lamborghini, Volkswagen-Ferrari, Skoda és még sokan mások. A munkában olasz, spanyol, amerikai, francia, kanadai, német stb. 3DP szolgáltatók is részt vesznek.

3dnyomtatas_hp_3.jpg

A HP-t meglepte, hogy partnerei és ügyfelei milyen gyorsan aktiválták magukat, és az ötletekből milyen hamar lett végtermék. Az arcvédőt egyre bonyolultabb darabok, lélegeztetőgép-szelepek, konnektorok, valamint a páciens oxigén-benyelési kapacitását növelő szerkezetek követték.

A helyi szervezetekkel való együttműködés létfontosságú volt ahhoz, hogy olyan részeket is tudjanak gyártani, amelyekhez semmilyen előzetes tapasztalattal nem rendelkeztek. A partnerek hihetetlen gyorsan tanultak, alkalmazkodtak, és változtatták meg gyártási folyamataikat. A Smile Direct például fogászati dolgokról arcvédőre állt át, és printelt többezer darabot.

Sokat számított, hogy egy öntőformával milliós nagyságrendben lehet termelni, magán a formán viszont sokáig kell dolgozni. Sürgősségi esetekben, vészhelyzetben pontosan a 3D nyomtatásra (és kisebb mértékben fröccsöntésre) van szükség, mert a gyártás azonnal elkezdődhet. Néhány éve ez még teljesen elképzelhetetlennek tűnt, márpedig egy ilyen szituációban minden perc életet menthet.

A járvány során kormányügynökségek jöttek rá, hogy a 3DP megkerülhetetlen a stratégiai tervezésnél. A technológia valóban alkalmas a gyártásra.           

Címkék: trendek HP koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9115669994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása