HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bionikus házikedvencek

ferenck 2020.05.14. 08:00

A 3D nyomtatás korai éveiben a szaksajtó gyakran írt meg „állati történeteket”, amikor kutyák, macskák stb. hiányzó végtagjait printeltekkel helyettesítették. A technológia természetesen más állatokon is segített, egy ideje viszont alig hallunk ilyenek esetekről, pedig aligha veszítették el hírértéküket. Egyszerűen szenzációs, hogy 3DP-vel rengeteget tudunk tenni emlősökért, madarakért stb.

A Bionic Pets (Bionikus házikedvencek) projektnek a Virginia állambeli Sterling ad otthont. A vállalkozást a 2002 óta művégtagokon dolgozó Derrick Campana alapította. Először emberekkel foglalkozott, de miután 2004-ben megkérték, hogy segítsen egy fekete labradorkutya kezelésében, érdeklődése az állatok felé fordult.

3dnyomtatas_bionicpet.jpg

Megalapította az állatortopédiára specializálódott Animal Ortho Care-t, amely máig közel 20 ezer állatot kezelt. Az üzlet felvirágzásával két részre osztotta a céget: a Bionic Pets művégtagokra, az Animal Ortho Care pedig a szűkebb értelemben vett ortopédiára specializálódott.

A Bionic Petsről szól a Mancsok varázslója című tévésorozat. A kutyától kecskéig, macskától disznóig és elefántig, mindent gyógyító Campana keresztülutazza benne az Egyesült Államokat, egyedire tervezett művégtagokkal és ortopédiai megoldásokkal igyekszik segíteni bajba jutott állatokon. Az utolsó évek tendenciája, hogy művégtagok kidolgozásában egyre fontosabb szerephez jut a 3D nyomtatás.

A 3D nyomtatáshoz a boontoni (New Jersey állam) DiveDesign termékfejlesztő stúdiótól kap támogatást. A két éve alapított stúdió első ügyfeleinek egyike a Bionic Pets volt. Azóta együtt dolgoznak, a művégtagok egyre kifinomultabbak és „felhasználóbarátabbak”, sokkal szofisztikáltabb a fejlesztési folyamat, a munkaintenzív eljárásokat egyszerűbb 3DP technikákkal váltották ki.

A gyártási idő drasztikusan, 15 óráról egyre csökkent. Campananak több ideje marad állatokra, míg a DiveDesign két hónap alatt már 30 művégtagot szállított le. A munkában a tervezőalgoritmus-szakértő Landau Design és a Gcreate nyomtatófarm is részt vesz.

Címkék: állatok művégtag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7215660802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása