HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan teljesített a Prodways Csoport az első negyedévben?

ferenck 2020.05.11. 08:00

A francia 3D nyomtatógyártó és szolgáltató Prodways csoport közzétette 2020 első negyedévi pénzügyi beszámolóját. A három hónapban a 2019 azonos periódusához képest, 11 százalékos csökkenést jelentő 15,5 millió euró bevételt könyveltek el.

A visszaesés egyértelműen a Covid-19-nek tudható be. A március közepétől kötelező otthoni karantén megtette negatív hatását, a csoport egyes rövid ideig tartó tevékenységei, különösen az egészségügyi szektorban megsínylették a koronavírus-járványt.

A beszámoló két területre, termékekre és rendszerekre tér ki. A termékek a kívánság szerinti részek és orvosi alkalmazások tervezésére és gyártására vonatkoznak. A rendszerek a 3D szoftvereket, nyomtatókat és a kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat fedik le.

3dnyomtatas_prodways_2.jpg

A rendszerek a 2019 első negyedévénél 6,3 százalékkal kevesebb 9,8 millió eurót generáltak. A gépek és szoftverek értékesítése lelassult, az anyagok eladása viszont 25 százalékkal nőtt. Utóbbit az egyre több gyártásra használt printernek tudják be. A csoport két európai fogspecialistával kötött komoly szerződéseket folyékony műgyanta használatáról, az anyagból mindketten többtucat tonnával kívánnak dolgozni.

A 19,6 százalékos esést produkáló „termékek” részleg 5,6 millió eurót hozott össze (tavaly ilyenkor 7-et). A csoport egészségügyi aktivitását drasztikusan megszakította az érintett orvosi és fogorvosi rendelők hirtelen bezárása. A gyártás is mérséklődött, de nem állt le, a munkakörnyezetet, a dolgozók egészségét prioritásként kezelve alakították át a munkakörnyezetet.

A Prodways több szelektív lézeres szinterezőgépet értékesített a DSM-nek, a BASF-nek és egy meg nem nevezett francia cégnek, és bevállalta, hogy fogászatban utazó vállalatok 3DP termékeit is értékesíti. Az észak-amerikai partner XD Innovation-be pedig bevásárolta magát.

A közeljövővel kapcsolatban, franciaországi alkalmazottai 50 százalékának csökkentett munkaidőt ígért be, és nincsenek elbocsátások. A gyártás nem állt le, csak az üteme lassult le. A vállalat európai és észak-amerikai csoportjai egyaránt részt vesznek a Covid-19 megfékezésében, többek között maszkokhoz, az arcot fedő sisakokhoz gyártanak részeket.

Címkék: üzlet koronavírus

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5515652004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása