HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

„Hyperautó” 3D nyomtatással

ferenck 2020.03.04. 08:00

Kevin Czinger, a Los Angelesi Divergent3D alapítója tavaly létrehozott egy másik céget is, amely nemes egyszerűséggel csak a Czinger nevet viseli. Az alapító pedig első hyperautójáról a (szintén róla elnevezett) Czinger 21C-ről közölt információkat.

A jármű „21. századi kézművesek” munkája, additív gyártóeljárással készül, világviszonylatban pedig a Genfi Nemzetközi Motorshow-n debütál, március 5. és 15. között.

Czinger az autók és motorok világának egyik vizionárius szelleme, úgyhogy semmi meglepő nincs az új járműben, és abban sem, hogy az az alapító nevét viseli. A 21C a cég első járműve, és mindennel rendelkezik, ami a jövőbeli használatra alkalmassá teszi.

3dnyomtatas_hypercar.jpg

Los Angelesi csapat tervezte, építette és végezte a mérnöki munkákat. Czinger az „első additív gyártási módszerekkel készült, teljesítményre tervezett méretben és léptékben is komplex alkatrészekből álló jármű”-ként beszél róla.

A formális bemutatón nyilván bőséges információval szolgálnak a gépről, egyelőre viszont be kell érnünk néhány – izgalmas – részlettel.

Különleges üléskonfigurációval rendelkezik, integrált hibrid erőátviteli rendszerét „házilag” fejlesztették. A jármű számos fejlett gyártótechnológiával, például 3D nyomtatással készült részt tartalmaz.

A cég állítása alapján a „Czinger az első, ilyen típusú döbbenetes hyperautót új additív gyártótechnológiákkal előállító vállalat. A high-tech alváz és az említett szerkezetek úttörő darabok. Lényegében a 21. századhoz passzoló forradalmi hyperautót fejlesztettünk.”

Nem mondták ki, de elég egyértelműnek tűnik, hogy a „high-tech” alvázat teljes egészében printelték.

A sima design pedig bizonyíték a cég folyamatos fejlődésére, stiláris váltásaira.

Címkék: design autó innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6915476352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása