HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Víz alatti robogó 3D nyomtatással

ferenck 2020.02.28. 08:00

A német Jamade vállalat főként elektromos meghajtású sporteszközöket tervez és gyárt, termékeivel a fogyasztói szegmenst célozza meg. Legutóbbi szerkezetük, a sorozatgyártásra kerülő Amazea vízalatti robogó (scooter) nagyformátumú extrudáló 3DP technológiával készült.

A scooter új fejezetet nyithat a digitális tömegtermelésben. Az Amazea 75 százalékát nyomtatták, mégpedig azért, mert ezeket a részeket más gyártási módszerrel nehéz vagy lehetetlen lett volna kivitelezni.

A vízi járművet stílszerűen vízisport-rendezvényen, Düsseldorfban mutatták be. Az Amazea vázát és elülső részeit három nagyméretű BigRep ONE printeren nyomtatták, kiváló minőségű speciális anyagokat használtak hozzá.

3dnyomtatas_scooter.jpg

A scooter nemcsak a szériagyártás miatt történelmi jelentőségű, hanem azért is, mert az Olli önvezető autó kivételével most állítottak elő először nagyrészt 3D nyomtatással ekkora végfelhasználói terméket. Mivel az egyre több nagyméretű 3D nyomtató és tartós nyomtatóanyagok áresése folytatódik, a közeljövőben sok hasonló fejlesztésre, digitális termékek új generációjára számíthatunk.

„Az Amazea ipari áttörés, a tengeri járműtechnológia és a vízisportok felhasználói élményének újradefiniálása is benne rejlik. A BigRep ONE-t olcsósága, pontossága és minősége miatt választottuk. Ha hagyományos technológiákat használtunk volna, sokkal, de sokkal nagyobb összegeket kellett volna befektetnünk” – nyilatkozta Janko Duch, az egyik alapító.

A katamarán-elveken alapuló, mozgásában a delfineket is utánzó, ügyes scooter környezetbarát, szennyező anyagot nem bocsát ki, nem zajos; az elektromos jármű a tengeri élővilág az ökoszisztéma megzavarása nélküli tanulmányozására is használható.

A 25 kg tömegű robogó több világos színben szerezhető be, lítium-ion elemei újratölthetők, maximális vízalatti sebessége 20, vízfelületi 30 km/h. Vezérlőpanelje kifejezetten felhasználóbarát, könnyű kezelni. A jármű személyre szabható, a nagyobb darabokban történő nyomtatás miatt vízhatlanabb – ha az elülső részt több kisebb nyomatból szerelték volna össze, jobban átengedné a vizet.        

Címkék: vízisportok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4015417306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása