HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Németország a világ legnagyobb additív gyártópiaca

ferenck 2020.01.21. 08:00

Németország 2019-ben 1 milliárd dollárnál több additív gyártáshoz kapcsolódó bevételt generált – olvasható a SmarTech Analysis legújabb, 2019-et vizsgáló beszámolójában.

A beszámolóból kiderül, hogy a teljes egész AM (additive manufacturing) szektor (hardver, nyomtatóanyagok, szoftver és szolgáltatások) 10 milliárd dollár bevételt jegyez.

A 10 milliárd dollár nagyjából 65 százalékát, azaz 6,5 milliárdot a szakterület tíz világvezető földrajzi régiója termeli ki, az őket követő tíz földrajzi térség pedig mintegy 20 százalékot (kb. 2 milliárdot).

A két piac együtt a világ 2019-es 3DP és az ahhoz kapcsolódó bevételeinek közel 90 százalékét generálta.

global-markets-33dnyomtatas_globalmarket.jpg

A számokból kiderül, hogy Németország a legnagyobb regionális piac, közel 1,3 milliárdos éves bevétellel. Az Egyesült Államok és Kína a második és a harmadik. Németország vezető pozíciója részben annak köszönhető, hogy az ipari 3DP hardvert előállító cégek és anyaggyártók jelentős része működik a technológiát gyorsan felfuttató országban.

Az USA komoly növekedést könyvelhet el a polimer-szegmensben, és ezzel már Németország „nyakában liheg”, míg a harmadik helyezett Kína főként otthoni gyártólétesítményeinek és a technológia egyre szélesebb körű elfogadásának köszönhetően vált komoly versenytárssá.

A három vezető piac évente egyenként több mint 1 milliárd dollárt generál. Az első tízben megtaláljuk a hagyományos európai nagy gyártóországokat, Olaszországot, Franciaországot és az Egyesült Királyságot, egymáshoz hasonló, kb. évi félmilliárdos teljesítménnyel. Ez a három piac szignifikáns 3DP alkalmazónak számít. Spanyolország szintén fontos tényező, amivé főként Katalónia és Baszkföld jóvoltából vált.

Skandinávia, Kanada és Oroszország az anyaggyártás, és érdekes módon a bioprinting és az épületnyomtatás miatt fontos, India pedig azért, mert gyorsan növekszik és veszi át a technológiát. Japánnal szemben hasonlóak az elvárások.

A Benelux-államokban szintén nagy a pörgés, vezető szolgáltatókkal és kiemelkedő alkalmazásokkal.

Az amerikai kontinenst illetően, Dél-Amerika legnagyobb piaca Brazília, Közép-Amerikáé Mexikó.

Címkék: trendek üzlet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9215415984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása