HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott japán napszemüvegek

ferenck 2019.12.20. 08:00

A kaliforniai Carbon gyors digitális fényszintézis (DLS) nyomtatótechnológiája a gyártásra legalkalmasabb polimerizáló megoldások egyike. Népszerűsége nem véletlen, mint ahogy az sem, hogy többek szerint a cég a 3DP leginnovatívabb szereplői közé tartozik.

A DLS újabb alkalmazási területtel bővült, a luxus szemüvegeket készítő japán J of JINS ugyanis elindította Neuron4D brandjét, és két modelljébe a Carbon technikájával készült rácspárnát integráltak.

3dnyomtatas_szemuveg0_1.jpg

A lépés logikus volt, mert az eddigi tapasztalatok alapján a konzumer piacon a cipők és kisebb mértékben a kerékpárok mellett a szemüvegek jelentik az additív gyártással leginkább előállítható, közvetlen végfelhasználói darabokban tárgyiasuló termékeket.

Nem prototípusokat, hanem hordható, magunkon viselhető, mi több, tetszetős végtermékeket.

3dnyomtatas_szemuveg_1.jpg

Egy tavalyi felmérés alapján, jelenleg 22 vállalat kínál valamilyen szinten 3DP-vel készült szemüveget.

Óriási, évi 3,4 milliárd dolláros a printelt szemüvegek piacában rejlő potenciál. Eddig főként porágyas fúziókkal, elsősorban sztereolitográfiával és a HP multijet fúziójával próbálkoztak, a Carbon és a Neuron4D jóvoltából most a DLS-szel bővültek a lehetőségek.

De a Carbon nyomtatóanyagai valószínűleg hiába a legalkalmasabbak bármilyen fotopolimerizációs folyamatra, a Neuron4D (azaz a J of JINS) előtt egyetlen szemüveggyártó sem kereste meg őket. Az együttműködés eredményeként a kaliforniai 3DP vállalat nyomatait hagyományos anyagokból készült szemüvegkeretbe tették.

Az egyaránt háromszínű lencsékkel kialakított két modell, a Wellington és a Boston egyedi, kényelmes, rugalmas és masszív szemüvegek, kezdőáruk a kb. 230 dollárnak megfelelő 25 ezer jen.

Címkék: szemüveg innovátorok Japán Carbon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr615268502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása