HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Online fegyvernyomtató világhálózat

ferenck 2019.05.30. 08:00

Fegyverrajongók globális hálózata az interneten oszt meg lőfegyverek 3D nyomtatásához szükséges fájlokat, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy senki nem tudja megállítani őket.

Ellentétben a printelt pisztolyokat stb. népszerűsítő hasonló korábbi kezdeményezésekkel, a mostani teljesen decentralizált: nincs központ, nincsenek védjegyek, nincsenek vezetők.

„Ha a kormány keresne, először azonosítania kellene. Egy vagyok a sok azonos gondolkodású személy közül” – nyilatkozta egyikük, a beszédes nevű Ivan, a Troll a Wired-nek.

3dnyomtatas_pisztoly.jpg

Az állítása szerint Illinois állambeli egyetemista, garázsában pisztoly-alkatrészeket barkácsoló Ivan, az online fegyverkovácsok de facto szóvivője elmondta, hogy legalább száz személyt ismer, akik behatóan foglalkoznak a technológiával, az egész világot beszövő hálózathoz pedig jóval többen, több ezren tartoznak.

Különböző digitális platformokon (Signal, Twitter, IRC, Discord) kommunikálnak, értékelik egymás munkáit, csereberélik a fegyverek 3D CAD-fájljait, tanácsokat adnak, együttműködnek, új terveket és munkákat készítenek elő.

A témáról értelemszerűen hasonló elveket valló személyek általában online, fegyverviseléssel kapcsolatos fórumokon, vagy a Reddit közösségi oldal alszekcióiban ismerkednek meg egymással.

A magát hobbistaként megjelölő Ivan és csapata ingyen segítséget nyújt jobb FDM printerrel rendelkező érdeklődőknek. Elmondásuk alapján a szabadságjogok kiterjesztéséért és gyakorlásáért, valamint barkácsolási szenvedélyüktől hajtva végzik tevékenységüket, és nem is akarnak felhagyni vele. Az amerikai alkotmány első és második módosítására, a vélemény-nyilvánítás és a fegyverviselés szabadságára hivatkoznak.

Fegyverviselés-ellenes kampányok szószólói természetesen nagyon nem értenek egyet velük. A Brady kampány társelnöke, Avery Garner szerint a printelt fegyverek és online terjesztésük nagyon komoly biztonsági kockázatot, veszélyt jelentenek.

Címkék: fegyver

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5114864808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása