HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott 5G antennák

ferenck 2019.05.29. 08:00

Az önvezető autóktól az intelligens városokig, a távsebészettől az élő virtuálisvalóság-közvetítésekig és a korlátlan dolgok internetéig (IoT), a szinte mindennek hálózati összefüggést biztosító 5G forradalmasíthatja a vezeték nélküli technológiákat.

Az ötödik generációs mobihálózati technológia (5G) az adatokat tízszer-hússzor gyorsabban továbbítja, mint a 4G és a 3G. Mivel az 5G jelek nagyon érzékenyek a tárgyakra, jelentős mértékben növelni kell az antennák számát.

A Delaware Egyetem (UDEL) kutatói az izraeli XJet Carmel 1400 3D printerével fejlesztenek új 5G antennákat. A fejlesztéshez az XJet nanorészecskéket kilövellő (NPJ) speciális technológiáját használják. Antennákat még soha nem dolgoztak ki ezzel az eljárással.

3dnyomtatas_antenna.jpg

Az egyetemen szoftvereket és algoritmusokat írtak pehelykönnyű és olcsó 5G antennák tervezéséhez. Az antennákhoz szükséges (összetett szerkezetű) lencséket az NPJ technológiával állították elő.

Az eljárás felfedezése jelentősen megkönnyítette a munkájukat, mert addig komoly gondjaik akadtak az anyagtulajdonságok és a mértani jellemzők összeegyeztetésével. A bonyolult feladat a fejlesztést vezető Mark Mirotznik villamosmérnök szerint csak az NPJ-vel volt kivitelezhető.

Az antennák fejlesztésében az ohiói Youngstown Állami Egyetem (YSU) szintén részt vett, ottani kutatók állapították meg a nyomtatott cirkónium-dioxid jellegét, tulajdonságait, például, hogy a nyomatok kristályszerkezete majdnem teljesen egyenes lesz.

A kutatások eredményeként különféle mikrohullámú eszközök (antennák, lencsék, szűrők stb.) nyomtatására nyílik lehetőség.

Az XJet gépét a wisconsini Marvel Medtech orvosi műszergyártó a mellrák kezeléséhez használandó új eszközök fejlesztéséhez használja.

Címkék: algoritmus antenna innovátorok 5G nyomtatótechnológiák dolgok internete

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4314864914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása