HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ leggyorsabb fémnyomtatója

ferenck 2019.04.04. 08:00

Egyre nő a Massachusetts állambeli Desktop Metal irodabarát Studio System és Production System 3D fémnyomtatói iránti érdeklődés. A megújított Studio + rendszerből az új technológiák jóvoltából akár 550 darabot is kiszállítanak évente.

Amerikai és kanadai megrendeléseknek két hét alatt eleget tesznek.

3dnyomtatas_desktopmetal0_1.jpg

A megfizethető fémnyomtatást jelentő gép fontos állomás a cég életében. Az elmúlt hat hónapban világszerte, extruder fúvókák működő prototípusától a kisszériás gyártásig, fogaskerekekig, lengéscsillapítókig, több mint 8 ezer részt nyomtattak vele.

A Desktop Metal szerint egyes klienseik a hagyományos megmunkálással és a szelektív lézeres olvasztással összehasonlítva, 90 százalékkal is csökkentették a gyártási költségeket, miközben a folyamatot hónapokról, hetekről napokra redukálták.

3dnyomtatas_desktopmetal_1.jpg

Ügyfeleik közé olyan cégek tartoznak, mint a Ford, a Google, a BMW stb.

A moduláris Studio System három részből, 3D nyomtatóból, a kötőanyagokat eltávolító debinderből és „kemencéből” tevődik össze. A Desktop Metal felhőalapú szoftverével összekapcsolt technológiával bonyolult fémalkatrészek állíthatók elő. A modularitás azt jelenti, hogy a kemence-egység akár öt 3D nyomtatót is támogat.

Az „irodabarátság” a legnagyobb előnye – sok ipari fémprinterrel ellentétben nincs szükség külön létesítményekre, külső szellőzéssel stb. Azaz irodában, boltban vagy laborban is működtethető.       

A cég gyártórendszere, a Production System a „világ leggyorsabb fémnyomtatója, a legolcsóbban előállított nyomatokkal.” Az első egységet már ki is szállították és installálták. Egyelőre nem tudni a megrendelő nevét, de a Fortune 500-ba tartozó egyik vállalatról van szó, elképzelhető, hogy valamelyik nagy autógyártó.

A Single Pass Jetting technológiával működő rendszer az átlagos fémnyomtatóknál százszor, a leghasonlóbb binder jetting megoldásoknál négyszer gyorsabb, míg a költségek a huszadukra csökkennek.

Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, az ipari gyártás rengeteget profitálhat belőle.

Címkék: ipar innovátorok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4014732473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása