HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kimagasló bevételek az Autodesknél

ferenck 2019.03.11. 08:00

Az 1982-ben alapított Autodesk 2 és 3D szoftverekben világvezető, programjait többek között az építő-, a gyártó- és a szórakoztatóiparban, valamint a médiában stb. használják.

Legismertebb terméke a Maya 3D modellező és szimulációs szoftver, illetve a Fusion 360 és a 2019-es frissítéssel több új funkcióval bővült Netfabb. A cég 2018-ban többmillió dolláros high-tech additív gyártóközpontot létesített az Egyesült Királyságban. Szintén tavaly adaptálta az .stl utódának számító 3MF fájlformátumot.

3dnyomtatas_autodesk_1.jpg

Mindezek mellett partnerségre lépett felszerelésgyártókkal és kutatóintézetekkel, például a Farsoon Technologies-szal és a NASA 1938-ban Kármán Tódor által alapított Sugárhajtási Laboratóriumával, amely ezentúl az Autodesk generatív tervezőeszközeit is használja.  

Az utóbbi hónapok legnagyobb eladási mutatóit a szárnyaló Fusion 2019, az iparág leggyorsabban növekvő platformja generálja. Ezzel kapcsolatos újdonság, hogy Chicagóban generatív tervezőlabort nyitnak.

3dnyomtatas_autodesk0_1.jpg

Az Autodesk szoftver portfoliója természetesen nemcsak additív gyártásból áll, és más területeken szintén kiválóan teljesített.

A cég most tette nyilvánossá tavalyi és idei bevételeit. A január 31-ével zárult periódusban a megelőző évi 2,1-gyel szemben 2,57 milliárd dollárt könyveltek el. Negyedéves bontásban, az utolsóban a tavalyi 553,8 millióhoz képest nagyon komoly előrelépést jelentő 737,3 millió jött össze.

Az Autodesk három kategóriába sorolta a bevételeket: előfizetés, karbantartás, egyebek. Az előfizetés szoftvertermékek desktop és SaaS platformokon történő használatára, a karbantartás ügyfeleknek nyújtott szervizelésekre és frissítésekre, az egyebek tanácsadásra, oktatásra és más szolgáltatásokra vonatkoznak.

Az első 1,8 milliárdos bevétele 101 százalékos növekedés az előző évi 894.3 millióhoz képest. A karbantartási mutatók viszont (stratégia részeként) romlottak: a 635,1 millió a 989,6-hoz képest 35,82 százalékos csökkenés. Az egyéb kategóriában szintén csökkenő tendencia érvényesült: 132,40 kontra 219,8 millió. A tendencia azonban megfordulni látszik, mert a negyedik negyedév 49,9 milliója 23,8 százalékos növekedés az előző év ugyanezen periódusának 40,3-jához képest.

A tiszta veszteség 80,8, míg egy éve 566,9 millió volt.

A kisebb karbantartási bevétel tudatos terv, az üzleti modell átalakításának része.

Címkék: trendek szoftver Autodesk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9514678272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása