HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyorsabb lesz a fémnyomtatás

ferenck 2019.02.13. 08:30

A 3D fémnyomtatókat gyártó és egyedi eljárásokat kidolgozó ausztrál Aurora Labs újabb befektetőket talált, így továbbfejleszti gyors gyártótechnológiáját (rapid manufacturing technology, RMT).

A tavalyi befektetéseket a szintén saját nagyformátumú technológia (large format technology, LFT) kereskedelmi bevezetésére fordították.

A vállalat a közvetlen lézeres fémszinterezést (direct metal laser sintering, DMLS) és a közvetlen lézeres fémolvasztást (direct metal laser melting, DMLM) kombinálva dolgozta ki speciális 3D nyomtatótechnológiáját. Jelenleg a közepes formátumú (medium format, MFT) S-Titanium Pro printerük „vár” piaci bevezetésre.

3dnyomtatas_australia.jpg

Következő gépük a felhasználói béta-teszteken most áteső, RMT megoldást használó RMPI hamarosan óránkénti 30 kiló printelésére lesz alkalmas, azaz nagyon gyors (lesz). Az RMPI a cég tervek szerint 1000 kg/h tempóban dolgozó Alpha 1 printerének korai változata.

„Az Alpha, munkanevén RMT nem feltétlenül az S-Titanium Pro örököse. A fejlesztésnél a technológia használatát gazdaságossá tevő gyorsaság kivitelezésére összpontosítunk. A mostani sebességgel elégedetlenek vagyunk. Kisebb gépeinkkel minimum meg akarjuk duplázni, ami kb. 30 kg/h-t jelent” – nyilatkozta Nathan Henry marketingigazgató.

A cég nagyon elégedett az új befektetésekkel.

„A masszív szervezeti és vállalkozói támogatás komoly elismerés számunkra” – jelentette ki David Budge ügyvezető igazgató.

Budge azt is elmondta, hogy az Aurora pozícióinak megerősödésével, többen megismerhetik „érdekfeszítő” RMT eljárásukat, felgyorsul az üzleti tevékenységük, és újabb fejlesztések is várhatók.

Címkék: ipar fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9714621000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása