HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémporgyártás Québecben

ferenck 2019.01.17. 08:30

A GE az évek során a 3D fémnyomtatás egyik nemzetközi élharcosává vált. A szakterület megkerülhetetlen szereplője, és az additív gyártásra specializálódott részlege, a GE Additive folyamatosan bővül, terjeszkedik.

Az AP&C a GE Additive fémporgyártó részlege mintegy 40 ezer négyzetméternyi földterületet vásárolt a 2016 óta kanadai bázisnak számító (Montréalhoz közeli) québeci Saint-Eustache-ban, amellyel továbbnöveli termelői kapacitását.

3dnyomtatas_apc0.jpg

„Cégünk gyorsan növekszik, projektjeinkhez több tér kell. Új tehetségek bevonzásához nagyon fontos, hogy jó helyen legyenek. Az Innoparc Albatros mindkét feltételnek megfelel, és egyértelmű, hogy Québec, azon belül pedig Saint-Eustache az AP&C jövője” – nyilatkozta elégedetten Alain Dupont, vezérigazgató.

Cége egyike azon keveseknek, amelyek plazma-atomizációt használnak fémporgyártáshoz. Québec remek választás ebből a szempontból, mert Kanadában rengeteg a vízenergia, ezen a területen a hatalmas ország a világranglista második helyén áll.

3dnyomtatas_apc.jpg

Mivel az eljáráshoz rengeteg energia szükséges, érthető miért szeretik a plazmaalapú porok gyártói Kanadát. Ezek a porok különösen előnyösek additív gyártáshoz, szinte minden feltételnek megfelelnek.

A cég bevonáshoz, fém fröccsöntéshez és más gyártási eljárásokhoz is készít porokat. Nikkel- és titánötvözetek a specialitásai, jelenleg az F357 alumíniumpor piaci bevezetését készítik elő.

Helyi gyáruk a tervezett új létesítménnyel kiegészülve, tovább bővíti a gyártási kapacitást. Jelenleg évi 1250 tonna anyagot állítanak elő.

A gyártási előnyök mellett a terjeszkedés más szempontból is üdvözítő: a bővülő létesítmény munkahelyeket teremt, és még vonzóbb lesz a Montréal környékén 3D nyomtatással foglalkozó személyek, új tehetségek számára.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy az iparág zászlóshajója, az AP&C bővíti tevékenységi körét, és hozzájárul Saint-Eustache gazdasági növekedéséhez. Az innováció még több innovációt generál, és az AP&C újabb cégeket vonz be a technológiai parkba” – jelentette ki Pierre Charron polgármester.

Címkék: titán ipar aluminium GE fémnyomtatás fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1114564700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása