HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Magyar gépgyártó a PrintLab 3DP tantervében

ferenck 2019.01.16. 08:30

A brit PrintLab a 3D nyomtatás oktatásának egyik élharcosa. A cég tavaly indult Osztályterem (Classroom) projektje professzionális oktatási portálként is funkcionál a technológiát tanagyukba integrálni óhajtó tanároknak. A cél az ipar és az oktatás közötti kapcsolat megteremtése, a meglévő kapcsolódások elmélyítése, és egyben a „következő generáció” felkészítése a 3D tervezésre és nyomtatásra, mint szakmára, életpályára.

A platformon kreatív projektek, munkakönyvek, használati utasítások és tanári útmutatók is találhatók.

3dnyomtatas_printlab.jpg

Az Osztályterem diákjai 12 hónap alatt az összes leckét, rendelkezésre álló forrást megismerhetik, a tanárok pedig részletes betekintést kapnak a technológia világába. A portál havonta két új leckével bővül.

Az oktatóprogram népszerűségét bizonyítja, hogy például spanyolra, lengyelre és kínaira is lefordították, és más nyelvekre is tervezik. Jelenleg a világ kb. 300 iskolájában tanítják.

3dnyomtatas_printlab0.jpg

A PrintLab magyar 3D nyomtatógyártóval, a FreeDee Printing Solutions egyik partnerével, a CraftUnique-kel kötött együttműködési szerződést, ami egyben az Osztályterem további terjeszkedését is jelenti. A program ezentúl a CraftBot Plus ökoszisztéma része lesz.

A CraftBot asztali FDM 3D nyomtató. Erős mechanikával, színes érintőképernyővel, gyártói szoftverrel, kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. Stabil, megbízható működés és könnyű kezelhetőség jellemzi.

„Az elmúlt hónapokban azért teszteltük a CraftBot Plust, hogy meggyőződjünk: oktatócsomagunk osztálytermekbe illő termékhez kapcsolódik. A gép felülmúlta várakozásainkat. Könnyű kezelni, megbízható, biztonságos, jó a nyomatok minősége. Óraterv-könyvtárunkat sok izgalmas és fontos témával akarjuk idén bővíteni. Fogyatékkal élők számára és körkörös gazdasági projektekhez is vannak elképzeléseink” – magyarázza Jason Yeung, a PrintLab társalapítója.

A CraftBot PrintLab oktatási csomag plug&play CraftBot nyomtatót (CraftBot Plus vagy CraftBot XL), biztonsági segédeszközöket, HEPA szűrőt, egyéves Classroom tréning- és tananyag-hozzáférést, online PrintLab hitelesítői kurzust, Craftware szeletelő szoftvert, PLA nyomtatószálakat és 3D printeres segédeszközöket tartalmaz.

„A 3D nyomtatás lassan, de biztosan elindult az oktatásban is, de eddig egy komoly akadály hátráltatta az áttörést. Többhónapos érdeklődés és kutakodás után egy lelkes angoltanár közvetítőként lépett fel, és a CraftBot végül rátalált a saját fejlesztésű tantervével a hiányzó kapocs szerepét betölteni hivatott PrintLabra” – nyilatkozta Szász Éva, a CraftBot marketingmenedzsere.

Címkék: oktatás FreeDee CraftBot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr114564846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása