HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Játékautók 3D nyomtatással

ferenck 2019.01.08. 08:30

Játékipar és 3D nyomtatás egyre szorosabb szálakkal kapcsolódnak egymáshoz.

2016-ban a játékokat, ruhákat, videojátékokat stb. árusító, azóta csődbe ment brit Toys „R” Us együttműködött a tajvani XYZprinting 3D nyomtatógyártóval, és kitalálták, hogy a desktop printereket elérhetőbbé teszik gyerekek számára.

A Disney Research animált karaktereihez szintén használja a technológiát.

3dnyomtatas_jatekautok.jpg

Joshua Pearce, a Michigan Egyetem 3DP evangélistája szerint minden gyerek jobban örül egy kaptafára szabott játékok helyett internetről letöltött, majd módosított tervek alapján kinyomtatott, egyedivé tett dolgoknak. Ebben látja a jövőt.

Pearce gondolatai egy, számára nagyon kedves trendhez kapcsolódnak. Additív technológiákkal a fogyasztók makerré válhatnak, és maguk készíthetik el tárgyaikat, alkalmasint játékokat.

3dnyomtatas_jatekautok0.jpg

Ez a tendencia megváltoztatja az iparágat: a fogyasztók megtervezhetik a termékeket, a gyártók pedig kivitelezik azokat.

Kapcsolódva a trendhez, illetve arra reagálva a Smoby francia játékgyártó, az IPC Ipartechnikai Műanyag és Kompozit Központtal, valamint a belga szoftverfejlesztő Materialise-zal közösen dolgozik a 3D fémnyomtatás játékgyártásba integrálásán.

Együttműködésük eredményeként a Pixar animációs filmek Villám McQueen autói miniatűr változatának gyártását optimalizáló fémöntőformát nyomtattak. A 3D nyomtatás előnyét a gyártási ciklus lerövidülésében és a jobb minőségben látják.

Az öntőformát az IPC azért nyomtatta, mert a hagyományos kisszériás öntőformák gyártása idő- és pénzigényes. A forma geometriájához a michigani Altair szoftverét, a további munkához, például a rácsszerkezet optimalizálásához pedig a Materialise 3-Maticjét használták, figyelembe véve a 3D fémnyomtatás összes specifikumát.

Végeredményben gazdaságosabb gyártást biztosító nagyobb formákat hoztak létre.

A játék gyártási ciklusát felére, míg a rácsszerkezet jótékony hatásaként a felhasznált anyagmennyiséget a felső résznél 12, az alsónál 24 százalékkal csökkentették.

Az optimalizált tervezéssel nőtt a szkennelés sebessége, a könnyebb formával komplexebb geometriájú és nagyobb darabok készíthetők.

Címkék: játék Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6014539448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása